Gouden Voorleesuurtje in bibliotheek Gennep weer van start

Gepubliceerd op: 13 september 2016 09:00

Voorlezers Gouden uurtje

Dinsdag 13 september gaat het Gouden Uurtje weer van start, het voorleesuurtje voor cliënten van Dichterbij in bibliotheek Gennep. BiblioPlus en Dichterbij zijn samen in 2010 het Gouden Uurtje gestart. Het voorleesfeest gaat alweer haar 7e seizoen in.

Om de drie weken lezen twee enthousiaste voorleesvrijwilligers van BiblioPlus op dinsdagmorgen voor aan een groep volwassenen van Dichterbij met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding komen de cliënten naar de bibliotheek en genieten van koffie met koek, een mooi verhaal en muziek en zang. Hierbij worden alle zintuigen geprikkeld. Elke bibliotheekbezoeker die wil, kan aanschuiven: de activiteit is toegankelijk voor iedereen!

Het voorleesuurtje is erg populair bij de deelnemers. Binnen Dichterbij is een wachtlijst van mensen die mee willen naar het Gouden Uurtje. Het samen zijn in de openbare bibliotheek en het luisteren naar een verhaal is voor alle cliënten stimulerend en waardevol. In de afgelopen jaren heeft het Gouden Uurtje al ruim 750 deelnemers gehad.

Dinsdag 13 september 2016 - 10.30 uur
Bibliotheek Gennep, Ellen Hoffmannplein 2