Juni - Maand van het Spannende Boek

Gepubliceerd op: 22 mei 2014 10:32

Van 30 mei t/m 30 juni 2014 wordt voor de 26ste keer de Maand van het Spannende Boek gehouden. Thema van de Maand is Terreur in thrillers: spionageromans en thrillers waarin inlichtingendiensten en terroristen de hoofdrol spelen. BiblioPlus brengt in juni die thrillers extra onder de aandacht. In verschillende vestigingen staan collectiepresentaties die bibliotheekbezoekers mogelijk op nieuwe boeken en schrijvers brengen.

Terreur in thrillers

Het Spannende Boek 2014 draait om terreur. Om de dreiging van maatschappij- ontwrichtende aanvallen en het kat en muis-spel tussen terroristische organisaties en inlichtingendiensten. Of de boeken zich nou afspelen tijdens de Koude Oorlog, in de roerige jaren ’70 of na 9/11, terreur is een veelvoorkomend onderwerp en het verandert mee met het politieke wereldtoneel. Denk aan de spionageromans en thrillers van o.a. Robert Ludlum, Tomas Ross, Frederick Forsyth, John le Carré, Jacob Vis, Tom Clancy, David Baldacci, Roel Thijssen en Simone van der Vlugt.

Moordspel

Doe de hele maand juni mee met het spannende online moordspel!! Wekelijks worden nieuwe delen online gezet en een aantal aanwijzingen voor het oplossen van de moord. Raad wie de moordenaar is en maak kans op mooie prijzen! Het verhaal is geschreven door de succesvolle thrillerauteur Marion Pauw.

Maandag 30 juni worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Er zijn bijzondere prijzen beschikbaar:

  • figurantenrolletje in de nieuwe spannende film van Simon de Waal
  • 3x boekenpakketten van De Gouden Strop
  • 2 x gesigneerde boekensets van Marion Pauw

Deelname aan het moordspel staat open voor iedereen, ook als u geen lid bent van de bibliotheek.

Word lid en maak kans op een spannend diner

Wanneer u lid wordt van de bibliotheek tijdens de Maand van het Spannende Boek maakt u kans op een spannend diner voor 2 personen in restaurant De Heerlijkheid in Boxmeer. Inschrijven kan online of in de bibliotheek.

Bent u al lid? Draag dan een nieuw lid aan en maak ook kans op een spannend diner voor 2. Dit kan in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Restaurant De Heerlijkheid gevestigd in De Weijer in Boxmeer.

Toverkunsten in de bibliotheek Bergen

Een indoor speurtocht voor kinderen tot 9 jaar

Een raadselachtige gebeurtenis in de bibliotheek Bergen

Een hersenkrakende zoektocht voor volwassenen en oudere jeugd