Lees Meer stopt na 1 juni

Gepubliceerd op: 30 mei 2013 15:21

Per 1 juni 2013 houdt de service Lees Meer op te bestaan. Met deze tijdelijke dienst wilde de bibliotheek iedereen kennis laten maken met een selectie van het aanbod streaming ebooks. Dat is gelukt, want bijna 50.000 mensen hebben er gebruik van gemaakt.

Eind 2012 lanceerde de bibliotheken in Nederland de site www.bibliotheek-leesmeer.nl. Via deze site konden mensen op locatie ebooks streamen die aansloten op de omgeving waar men zich op dat moment bevond. Doelstelling was zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de streaming ebooks van de bibliotheek. Gezien het aantal mensen dat gebruik heeft gemaakt van het aanbod, kan gesproken worden van een succes.

Nu is de Bibliotheek toe aan een volgende stap op het gebied van e-books. Lees Meer houdt dan ook vanaf 1 juni 2013 op. Het is de bedoeling dat de Bibliotheek een groot aantal recente e-books op een klantvriendelijke manier beschikbaar gaat stellen. Deze e-book-service is in eerste instantie alleen voor leden. Graag informeren we je rond de zomer verder hierover.

Voor nu kun je als Bibliotheeklid onder andere via streaming e-books online e-books lezen. Hiervoor dien je wel in te loggen met je Bibliotheekpas. Voor leden en niet-leden is er via deze site bovendien een aanbod van klassiekers beschikbaar, die zijn te downloaden.