Luister met uw bibliotheekpas naar muziek!

Gepubliceerd op: 18 mei 2013 14:59

Speciaal voor leden van de bibliotheek is een nieuwe service beschikbaar: eMuziek. Muziekliefhebbers kunnen nu, gratis, online muziek luisteren.

eMuziek

www.emuziek.nl

is de site waar bibliotheekleden naar muziek kunnen luisteren. eMuziek is bedoeld als gids om muziek te (her)ontdekken. Op eMuziek.nl kunt u naast het luisteren veel informatie over muziek

Muziekstijl

Binnen eMuziek kunt u verschillende muziekstijlen beluisteren: pop, klassiek, jazz, wereldmuziek. Ook kunt u muziek per land zoeken. Binnen de muziekstijl kunt u specifieker zoeken op genre en subgenre. Van een klassieke symfonie tot de r&b van R. Kelly. Jan Smit of fado van Mariza? U vindt het op eMuziek! Het aanbod op eMuziek is van platenlabels die toestemming hebben gegeven hun muziek digitaal beschikbaar te stellen. Het aantal titels wordt regelmatig uitgebreid.

Hoe werkt het?

Leden van de bibliotheek kunnen op eMuziek inloggen met het nummer van de bibliotheekpas en het daarbij horende wachtwoord. Per maand krijgt u een ‘luistertegoed’ van 150 tracks. Iedere track kunt u maximaal 5 keer afspelen. Het gebruik van eMuziek is gratis en exclusief voor leden van de bibliotheek.

Naast eMuziek biedt de bibliotheek ook de mogelijkheid om cd’s en muziek-dvd’s te lenen bij de bibliotheek. Kijk voor meer informatie op http://www.muziekweb.nl.