Nieuwe Openingstijden

Gepubliceerd op: 20 juni 2023 13:51

BiblioPlus gaat per 1 juli de openingstijden van een aantal vestigingen aanpassen, gelijktrekken en daar waar mogelijk verruimen in het weekend. Op deze manier kunnen bezoekers elke werkdag en op zaterdag bij de Bibliotheek terecht om boeken uit te zoeken, tijdschriften of kranten te lezen, te studeren, te werken of elkaar te ontmoeten.

Onderzoek onder bezoekers

Uit intern onderzoek is gebleken dat de bibliotheken in de laatste uren van de avondopenstelling weinig bezocht worden. Het openhouden van de Bibliotheek in de avonduren is hiermee inefficiĆ«nt. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek dat eind vorig jaar is gehouden onder bezoekers (leden en niet-leden) komt naar voren dat een ruime openstelling overdag en in het weekend juist zeer wenselijk is. Hier gaan we gehoor aan geven vanaf 1 juli.

Aangepaste openingstijden

De nieuwe openingstijden staan vanaf 1 juli op de website van BiblioPlus maar zijn ook in te zien via deze flyer, die binnenkort ook verkrijgbaar is in alle vestigingen van BiblioPlus:

Bekijk hier de flyer met openingstijden

Ook open tijdens zelfservice

Een aantal vestigingen van BiblioPlus is ook open voor zelfservice (in- en uitlenen van materialen) op momenten dat er geen medewerkers aanwezig zijn. Dit geldt voor de Bibliotheek in Sint Anthonis en voor de Bibliotheek in Bergen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om materialen in een andere locatie van BiblioPlus te lenen en in te leveren.

Online altijd open

Natuurlijk kun je altijd online terecht voor het verlengen, reserveren en het lenen van e-books en luisterboeken. Dit kan via de eBieb app of onze website