Poëzieweek 30.01 / 5.02 2014

Gepubliceerd op: 16 januari 2014 13:57

Donderdag 30 januari is het Gedichtendag. Dit is tevens de start van de Poëzieweek. Tijdens deze week wordt het Land van Cuijk en het Maasduingebied een stukje poëtischer.

Deel je gedicht op een viltje en win een zweefvlucht

Tijdens de Poëzieweek zijn in vrijwel alle cafés in het Land van Cuijk en het Maasduingebied speciale gedichtenviltjes verkrijgbaar. Het is de bedoeling dat deze worden voorzien van een gedicht. Stuur de foto van uw gedicht via Twitter (#rondjeB+), Facebook of per e-mail naar info@biblioplus.nl.

Bekijk de spelregels (pdf)

Het allermooiste gedicht wordt beloond met een zweefvlucht. Daarnaast worden er een aantal aanmoedigingsprijzen uitgereikt.

De prijswinnaars worden op maandag 24 februari bekendgemaakt ontvangen persoonlijk bericht.

Sprankelende Gedichtenavond

Donderdag 30 januari start de Poëzieweek. Op deze avond vindt in de Genieterij Kommus in Sint Anthonis een sprankelende Gedichtenavond plaats. Monica Boschman treedt, na twee jaar, af als Regiodichter en de nieuwe Regiodichter wordt geïnstalleerd.

Bovendien gaan we aan de slag met het Gedicht. Een gedicht op een bierviltje is goed voor een gratis consumptie. Welk gedicht krijgt deze avond het meeste applaus van het publiek?

De Gedichtenavond is een samenwerking tussen Cultureel Café Sint Anthonis en BiblioPlus. Inloop vanaf 20.00 uur

Poëzie en social media

Wat is Facebook en Twitter? Maak een gedicht en deel dit via Twitter en Facebook. Een bibliotheekmedewerker laat zien hoe dit kan. Actie in kader van de Week van de Poëzie.

U bent vrijdag 31 januari tussen 15.00 en 16.30 uur van harte welkom in de bibliotheek Boxmeer. Gratis inloopmiddag.

Nieuwscafé

Dinsdag 4 februari vindt het Nieuwscafé plaats in De Kansas in Cuijk. In samenwerking met De Gelderlander organiseert BiblioPlus een avond rond het Gedicht, Verwondering en wat nog meer ter tafel komt. Ook deze avond schrijven bezoekers gedichten, is er een gratis consumptie voor een ingeleverd bierviltje en wordt er ‘gebatteld’ om het mooiste gedicht.

Inloop vanaf 20.00 uur.