Speciale actie voor BiblioPlus leden

Gepubliceerd op: 29 oktober 2014 15:49

Op 22 november komt er een bijzonder boek uit: ’Negentig+. Het verhaal en gezicht van een regio’.

Verhalen van negentigplussers

Schrijver en regiodichter Marco van de Plasse heeft meer dan veertig negentigplussers uit vrijwel het hele Land van Cuijk geïnterviewd over de eerste veertig jaar van hun leven, met het accent op de wederopbouw, vlak na WOII. Alle hoogbejaarden zijn geboren in de jaren 1910 en 1920 en wonen verspreid over twintig kerkdorpen. De oudste is 105 jaar! Alle geïnterviewden zijn bovendien prachtig geportretteerd door Else van der Sloot.

Er komt een breed scala aan onderwerpen en beroepen aan bod. Van dokter tot binnenvaartschipper en van brandweercommandant tot kippenfokster. Het zijn boeiende verhalen, om te lezen en een mooie terugblik op de geschiedenis van onze eigen omgeving.

Het boek is hardcover, telt 232 pagina’s en kost € 29,95. Te verkrijgen in alle regionale boekhandels en is een uitgave van Trendletter.

Speciale actie voor BiblioPlusleden

BiblioPlus kan voor bibliotheekleden een kleine partij voor slechts € 25,- per stuk inkopen. Bent u van plan het boek te kopen en wilt u van deze actie gebruik maken, stuur dan een e-mail met uw naam en lidmaatschapsnummer naar d.stoevenbelt@biblioplus.nl. Maximaal 1 boek per bibliotheekpas. Na verschijnen van het boek ontvangt u van ons bericht.

Zondag 14 december Boekpresentatie Negentig+

Op zondag 14 december verzorgt Marco van de Plasse in bibliotheek Cuijk een presentatie over zijn project en boek ‘Negentig+ ‘.
Aan de orde komen o.a. hoe dit project is ontstaan, hoe hij te werk is gegaan, hoe de samenwerking met kunstenaar Else van der Sloot verliep en wat het project tot nu toe te weeg heeft gebracht. Ook enkele geportretteerde negentigplussers zijn aanwezig en doen hun verhaal. De toegang is gratis