Verhalenwedstrijd Vincent van Gogh

Gepubliceerd op: 18 juni 2015 00:00

De Bibliotheek organiseert samen met Erfgoed Brabant de Verhalenwedstrijd Van Gogh. Wat wilt u Vincent van Gogh vertellen? Kunt u schilderen met woorden? Doe dan mee met deze schrijfwedstrijd en schrijf een brief aan Vincent van Gogh.

Laat u inspireren door zijn schilderijen, tekeningen of locaties zoals de Oude Buisse heide, de plek die Van Gogh zo inspireerde. En wie weet slaapt u straks in een prachtig atelier in dat natuurgebied

Prijzen
De schrijver van het mooiste verhaal wint een weekeinde in het bijzondere tweepersoons atelier dat in 1918 speciaal voor het echtpaar Roland Holst is gebouwd op de Oude Buisse Heide nabij Zundert. Dit bijzondere natuurgebied bood in het verleden inspiratie aan Vincent van Gogh. Daarnaast ontvangen meerdere winnaars twee toegangskaarten voor het Noordbrabants museum. In dit museum in het centrum van 's-Hertogenbosch hangen negen schilderijen van Van Gogh die permanent te bezichtigen zijn.

Meedoen?
Iedereen mag een brief insturen. Als de brief maar gericht is aan Vincent van Gogh. Uw brief, met een maximum van 1.000 woorden, kunt u tot 1 oktober 2015 insturen. Meer informatie over de wedstrijdvoorwaarden en hoe u de brief kunt insturen, vindt u op deze pagina.

Inspiratie nodig?
Laat u inspireren! U vindt het dossier over Vincents Brabantse jaren, met tips voor boeken, websites en apps. De levensreis van Vincent van Gogh. De volledige correspondentie van Vincent van Gogh en een link naar alle activiteiten rondom Van Gogh in Brabant.

Ga hier naar het inschrijfformulier