Verkiezing Belangrijkste Boek

Gepubliceerd op: 22 april 2016 15:15

Verkiezing Belangrijkste Boek van het jaar

Op welke boeken zijn we trots? Welk boek heeft ons het meest geïnspireerd? Welke boeken hebben een grote rol gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit? Welk boek zou echt iedereen moeten lezen? Deze vragen staan centraal tijdens de Verkiezing van het Belangrijkste Boek, een van de grootste evenementen tijdens 2016 Jaar van het Boek.

Stem en maak kans op een boekenbon

Vrijdag 22 april, aan de vooravond van Wereld Boeken Dag, is de verkiezing van start gegaan in De Wereld Draait Door.

U kunt nu tot 22 september stemmen op het boek of de boeken die u het belangrijkst vindt! Meedoen loont, want elke dag wordt onder de stemmers een boekenbon van 20 euro verloot!

Tip100

Om u op weg te helpen, hebben tien curatoren in totaal 100 belangrijke boeken op een rij gezet: de Tip100. Samen met kenners uit het vak hebben zij binnen tien verschillende thema’s (o.a. literatuur, poëzie en wetenschap) elk tien boeken geselecteerd. Dit zijn boeken die een maatschappelijke impact hebben gehad en een rol hebben gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Van Beatrijs tot Turks fruit van Jan Wolkers en van de Atlas Maior van Blaeu tot Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk.

Hoewel élke persoonlijke favoriet in aanmerking komt als Belangrijkste Boek, vormt die Tip100 het uitgangspunt van de Verkiezing Belangrijkste Boek. Die 100 boeken zijn verdeeld over 10 thema's, elk thema bevat 10 boeken.

Staat uw belangrijkste boek niet in die lijst? U kunt ook zelf een boek toevoegen en erop stemmen. U mag op zoveel boeken stemmen als u wilt, per boek kunt u maar één stem uitbrengen.

Breng nu uw stem uit!

2016 jaar van het Boek

De Verkiezing van het Belangrijkste Boek is onderdeel van 2016 Jaar van het Boek.