Voordelig bibliotheekabonnement voor IBN medewerkers

Gepubliceerd op: 18 maart 2014 15:24

Met ingang van 1 april 2014 wordt de mogelijkheid voor alle gesubsidieerde medewerkers van IBN op een goedkoper abonnement op de bibliotheek voortgezet. IBN heeft al een contract met de Stichting Noord Oost Brabantse Bibliotheken en BiblioPlus. 130 medewerkers maken gebruik van dit aanbod. Voortaan is ook bibliotheek De Lage Beemden (Boekel en Venhorst) betrokken bij deze kans voor de IBN’ers.

Samenwerkingscontract

Op 14 maart ondertekenden IBN en de 3 bibliotheken het samenwerkingscontract. En kunnen er dus nog meer medewerkers gebruik gaan maken van een goedkoop abonnement. De kosten van een abonnement bedragen normaal rond de €30 per jaar. De gesubsidieerde medewerker betaalt een sterk gereduceerd tarief. Het resterende bedrag wordt deels betaald door IBN en deels door de bibliotheken.

Aanpak laaggeletterdheid

Dit aanbod past helemaal in de aanpak van IBN op het gebied van laaggeletterdheid. IBN vindt het erg belangrijk dat alle medewerkers voldoende kunnen lezen en schrijven en biedt daarom onder andere taaltrainingen op maat aan haar medewerkers.

De aanpak van laaggeletterdheid krijgt doorlopend aandacht: onder meer door een actieve deelname aan de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. Het taboe rond laaggeletterdheid is bij IBN echt doorbroken.

In totaal hebben zich sinds eind 2010 ruim tweehonderd medewerkers gemeld als deelnemer aan taallessen of bezoeker van een van de leeskamers. Door de medewerkers tegen een laag tarief de mogelijkheid te bieden lid te worden van de bibliotheek wil IBN het lezen stimuleren.