De voorleesstrijd gaat beginnen voor 48 knappe voorlezers!

Gepubliceerd op: 23 januari 2019 10:12

Van 23 januari tot en met 22 februari organiseert BiblioPlus op zeven locaties de gemeentelijke rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst 48 leerlingen van 48 verschillende basisscholen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben op hun school de voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de gemeentelijke rondes mogen zij hun school vertegenwoordigen en strijden om de titel ‘beste voorlezer van de gemeente…’.

Voorlees Wedstrijd

Deze kanjers van voorlezers komen uit groep 7 of 8 en lezen tijdens de gemeentelijke voorleeswedstrijd voor uit een zelf gekozen boek. Zij worden aangemoedigd door hun klasgenootjes maar zullen de concentratie moeten bewaren en op alle aandachtspunten bij het voorlezen moeten letten. Een deskundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

De winnaar van de gemeentelijke ronde gaat als voorleeskampioen door naar de vervolgronde en kan voorleeskampioen van Noord-Brabant of Limburg worden. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar tenslotte op woensdag 22 mei 2019 in de schouwburg te Amstelveen voor
een groots opgezette landelijke finale.