Week van de Alfabetisering

Gepubliceerd op: 19 januari 2017 08:45

2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert Stichting Lezen en Schrijven in de week van 4 tot en met 10 september de Week van de Alfabetisering. BiblioPlus doet mee en organiseert diverse activiteiten in deze week. Zo zetten we samen laaggeletterdheid op de kaart.

Letterloop

De aftrap van de Week van de Alfabetisering is op maandag 4 september met een Letterloop in diverse Bibliotheken. Via een zoektocht door de bibliotheek verzamel je letters waarmee je woorden maakt. Deelnemers worden beloond met een leuke attentie. 

Voorlezen voor peuters

Ter voorkoming van laaggeletterdheid is het belangrijk kinderen al vroeg met taal bezig te laten zijn. Dit kan bijvoorbeeld door voorlezen. In de bibliotheken Cuijk, Haps, Bergen en Gennep zijn voorleesmomenten gepland. 

Data & tijden

Taallunch in Boxmeer en Mill

Voor de taallunch worden vrijwilligers en professionals uitgenodigd die werken aan het vergroten van basisvaardigheden.

Taallunch Bibliotheek Boxmeer - 5 september

Taallunch Bibliotheek Mill - 6 september

Opening Taalhuis Bergen

Woensdag 6 september openent BiblioPlus het Taalhuis in Bergen. Een mooi initiatief samen met partners Humanitas, Gilde Bergen, computerclub van KBO Bergen, Stichting WelkomOpWeg, gemeente Bergen en de Stichting Lezen & Schrijven. 

Meer informatie over het Taalhuis

www.weekvandealfabetisering.nl