Week van het Luisterboek

Gepubliceerd op: 4 mei 2015 13:55

week van het luisterboek

Van 18 t/m 24 mei 2015 vindt de Week van het Luisterboek plaats. Steeds meer mensen ontdekken het luisterboek als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen.

De ene persoon wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein, de ander luistert graag tijdens sporten of in bed. Veel mensen vinden luisteren een toegevoegde waarde en weten de stem te waarderen. Vaak worden luisterboeken voorgelezen door de schrijver zelf, wat het verhaal een extra dimensie geeft!

Volop luisterboeken bij BiblioPlus

Ook BiblioPlus heeft luisterboeken. Nederlandse en Engelse romans, hoorspelen, hoorcolleges, autobiografische verhalen, jeugdboeken; bij BiblioPlus zijn ze volop te leen! In Bibliotheek Cuijk en Bibliotheek Boxmeer vinden liefhebbers ze in de kast. Wie elders bij BiblioPlus leent, kan luisterboeken via de website gratis reserveren en ze vervolgens afhalen in de plaatselijke bibliotheek. Het lenen van een luisterboek is, net als het lenen van boeken, gratis.

Gratis luistergeschenk voor alle leden

Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2015 wordt geschreven en gelezen door Hugo Borst. Het is een aanvulling op het in het voorjaar van 2014 geschreven O, Louis, een vrolijk maar obsessief boek over Louis van Gaal. Het Luistergeschenk gaat over het WK voetbal in Braziliƫ en heeft de titel Zo, Louis.

Downloaden of streamen

Voor het eerst wordt het Luistergeschenk niet meer als fysieke CD cadeau gedaan, maar als gratis download of streaming. Downloaden en streamen kan vanaf 18 mei op deze website.