WELKBOEK, een nieuwe manier om je volgende boek te kiezen!

Gepubliceerd op: 26 februari 2013 11:29

Kies minimaal één en maximaal vier schuifjes en zet ze op de plek van je keuze. WelkBoek vindt de boeken die passen bij jouw vraag. Toch niet wat je zocht? Probeer het opnieuw. Er zijn duizenden mogelijkheden. Of zoek op plot, plaats of personage.

WelkBoek (de Nederlandse versie van het populaire Whichbook) is speciaal ontwikkeld om bibliotheekbezoekers snel en op een speelse manier te helpen bij het vinden van nog niet zulke bekende boeken die wel de moeite waard zijn. Bezoek de site en probeer het uit!

Lezers kunnen een boek vinden dat hen op het lijf geschreven is door te spelen met de schuifjes op de site of door te zoeken op personage, plaats of plot. De mogelijkheden zijn onbeperkt en de websitebezoeker zal iedere keer verrast worden met suggesties voor prachtige boeken.

Proeflezers

Ieder boek is gelezen, beoordeeld en beschreven door een van de twintig getrainde WelkBoek-proeflezers, stuk voor stuk professionals uit de bibliotheekbranche, met een passie voor mooie verhalen.

Voor iedere titel in WelkBoek heeft het lezersteam een persoonlijk commentaar geschreven, een citaat uit het boek gekozen en een profiel van het verhaal gemaakt. Daarnaast zijn er parallellen benoemd met een ander werk – dat kan een film, een ander boek of zelfs een schilderij zijn –waaraan het boek doet denken. Kortom: verrassende, originele leestips en een schat aan informatie van getrainde professionals.