Win een reis naar Marokko

Gepubliceerd op: 4 februari 2014 14:39

Reizen is het thema van de komende Boekenweek (in maart) In de aanloop ernaartoe kunt u meedoen aan de schrijfwedstrijd die de bibliotheken samen met reisorganisatie Djoser organiseren. De opdracht luidt: beschrijf een reiservaring (van maximaal 1.000 woorden) die u altijd bijgebleven is. Auteur Abdelkader Benali bepaalt de vijf winnaars. Zij mogen met Benali mee op een literaire ontdekkingsreis naar Marokko.

´Ondertussen ergens anders´ is het motto van de 79ste Boekenweek. Ofwel reizen in de letteren. Deze titel gaven de bibliotheken ook mee aan hun Boekenweekbundel. Hierin vertellen bekende Nederlanders hun meest dierbare reisherinnering. Als u lid bent van de bibliotheek kunt u deze bundel tijdens de Boekenweek gratis afhalen.

Rondom ditzelfde idee hebben de bibliotheken samen met reisorganisatie Djoser een Boekenweek-schrijfwedstrijd uitgeschreven. We roepen u op reisherinneringen in te sturen. De opdracht luidt: beschrijf een reiservaring (van maximaal 1.000 woorden) die u altijd bijgebleven is.

De wedstrijd sluit op 31 maart 2014. Iedereen kan meedoen, ook niet-bibliotheekleden.

Voor 5 winnaars: een reis naar Marokko!

Enig jurylid van de Boekenweek-schrijfwedstrijd is auteur Abdelkader Benali. Hij bepaalt de vijf winnaars. Zij worden door Benali meegenomen op een literaire ontdekkingsreis naar het land van het Atlasgebergte, van diepgekleurde valleien, van volgebouwde steden en de uitgestrekte Sahara: Marokko!

U kunt uw verhaal vanaf 1 februari tot en met 31 maart insturen via www.boekenweek.nl/schrijfwedstrijd. Op deze site vindt u ook schrijftips van Benali.

De Boekenweek is van 8 tot en met 16 maart. Tommy Wieringa schrijft het Boekenweekgeschenk en Jelle Brandt Corstius tekent voor het Boekenweekessay.