Bibliotheek Bergen zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op: 18 augustus 2016 15:44

In de bibliotheek Bergen worden de werkzaamheden grotendeels uitgevoerd door een team enthousiaste vrijwilligers. Om de dienstverlening in de bibliotheek te garanderen, is het team vrijwilligers op zoek naar versterking. Voor de uitleen; verschillende dagdelen in de week, zowel middagen, avonden als zaterdag. Maar ook voor het opzetten en uitvoeren van activiteiten in de bibliotheek.

Vrijwilligers gezocht

Als vrijwilliger helpt u bezoekers bij het vinden van boeken, materialen en informatie. Ook helpt u bij het reserveren, innemen en uitlenen. U maakt bezoekers wegwijs in de bibliotheek en bent gastheer/gastvrouw bij bijeenkomsten. Aan het werken in de bibliotheek zitten een aantal voordelen: U ontmoet mensen, werkt in een inspirerende werkomgeving met de nieuwste boeken en u krijgt een gratis bibliotheekabonnement. Het is werk waar u voldoening en waardering voor terug krijgt.

Wij zoeken mensen op de volgende dagen:
- maandagavond (17.30 – 20.00 uur)
- dinsdagmiddag (13.30 – 17.30 uur)
- vrijdagavond (17.30 – 20.00 uur)
- 1 x in de 6 weken op zaterdag (9.30 – 13.00 uur)

Aanmelden als vrijwilliger

Activiteitenvrijwilligers

Heeft u zin om een handje te helpen bij de organisatie en uitvoering van culturele activiteiten in de bibliotheek? Dan kan BiblioPlus uw hulp ook goed gebruiken.

BiblioPlus zoekt activiteitenvrijwilligers. Mensen die het leuk vinden om in samenwerking met bibliotheekmedewerkers bij te dragen aan de realisatie van de bibliotheek als ontmoetingsplaats voor iedereen. De activiteiten variëren van lokaal opgezette activiteiten tot (literaire) lezingen en computerworkshops. De activiteiten vinden zowel overdag als in de avonden plaats.

Aanmelden als activiteiten-vrijwilliger