7.000 kinderen duiken met een boek de zomer in!

Gepubliceerd op: 13 juli 2016 09:21

Deze zomer ontvangen 7.000 leerlingen van 48 basisscholen in het Land van Cuijk en regio Maasduinen een invulposter van het zomerleesproject van BiblioPlus: ‘Duik met een boek de zomer in!’

Het project is bedoeld om het leesniveau tijdens de zomervakantie op peil te houden. Landelijk onderzoek heeft aangetoond dat kinderen tijdens de zomervakantie minder gaan lezen waardoor het leesniveau afneemt.

Voor de zomervakantie krijgen de kinderen op school van BiblioPlus een aantrekkelijke poster, waarop ze de gelezen boeken kunnen invullen. Ook kunnen ze hun mening geven over het boek.

Tijdens de zomervakantie kunnen de kinderen terecht in de bibliotheek Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Haps, Mill, Overloon, Sint Anthonis, Vierlingsbeek en Wanroij. Onze medewerkers helpen de kinderen graag met het zoeken naar leuke boeken. 

Digitaal boeken lezen kan natuurlijk ook. Dit kan via de VakantieBieb-app. De app bevat leuke leesboeken en is te downloaden voor tablet of smartphone via www.vakantiebieb.nl. Ook deze boeken mogen op de poster worden ingevuld.
 

Meer informatie over het project 'Duik met een boek de zomer in'

De leerlingen van de Drie vijvers in Milsbeek en de Pater Eymard in Stevensbeek (foto rechtsboven) zijn er klaar voor!