De Boekenbende

 

Help je mee om de leukste boeken beroemd te maken? Sluit je dan aan bij de boekenbende! De bibliotheek heeft jouw hulp nodig. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen uit groep 3, 4 en 5 te weten komen welke boeken echte aanraders zijn. Van jouw juf of meester krijg je de opdracht om een boek te lezen met de Thuisbieb-app. Je mag natuurlijk ook voor jezelf meedoen.

 

Speciaal voor jou in de ThuisBieb

Al deze boeken kun je tot en met 1 juni gratis lezen met de ThuisBieb app.

Deze boeken zijn allemaal geschikt als je tussen de 6 en 9 jaar oud bent.

Zo werkt de gratis ThuisBieb app

Doe mee met de Boekenbende!

Nadat je het boek gelezen hebt, kun je meedoen met de Boekenbende. Maak een keuze uit opdracht A, B, C of D. Opdracht klaar? Stuur jouw werk dan naar de meester of juf.

Als je het leuk vindt, kun je vragen of je ouders deze ook sturen naar Carlijn van Biblioplus. Dan krijgt jouw inzending een plekje in onze eigen boekenbende onderaan op deze pagina! Ook zie je jouw werk misschien wel terug op de Facebookpagina of Instragram van BiblioPlus. Onder de beste inzendingen verloten wij een boekenbon zodat je nog meer kunt blijven lezen! Je kunt je werk tot uiterlijk vrijdag 29 mei om 12:00 naar ons opsturen. 

Inleveren kun je doen via de "lever in" knoppen, zodat je ouders toestemming hiervoor in de mail kunnen geven. Werken de knoppen niet? Kijk dan onderaan deze pagina hoe je het werk ook in kunt leveren.

A. Schrijf of vertel jouw vervolg

En dan is het boek ineens uit… Wat gebeurt er met de hoofdpersoon? Komt er een nieuw avontuur? Gaat het verhaal verder? Komt er weer een probleem? Jij kunt het verzinnen, verzin jouw vervolg. Je kunt het vervolg opschrijven en dat opsturen. Of je filmt jezelf terwijl je het vervolg vertelt of voorleest.

Wanneer je jouw filmpje met ons deelt, vraag dan aan je ouders om het met de onderstaande knop in te leveren. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens heeft een aantal goede schrijftips.

B. Ontwerp een nieuwe kaft

Wanneer je een e-boek leest, kun je de kaft niet zo goed bewonderen als bij een gewoon boek. Kun jij een nieuwe kaft ontwerpen bij het verhaal dat jij gelezen hebt?

Bedenk goed welke informatie er allemaal op een kaft moet staan om kinderen nieuwsgierig te maken naar het verhaal. Je kunt jouw ontwerp met potloden op papier maken, op de computer of op een andere creatieve manier. Maak een foto van het eindresultaat en stuur deze op. 

C. Maak een reclamespotje

Maak een flitsende reclame voor jouw gelezen boek! Wat moet er allemaal in de reclame naar voren komen om kinderen enthousiast te maken? Maak je gebruik van een slogan zoals ‘ben je op zoek, dit is het beste boek’ of ‘lees het boek van Kees’, ben je heel serieus of werkt juist humor bij dit boek?

Wanneer je jouw filmpje met ons deelt, vraag dan aan je ouders om het met de onderstaande knop in te leveren. Let op: Een reclamespotje is snel, dus maak het filmpje korter dan 1 minuut.

D. Maak een stripverhaal

Hoe cool zou het zijn als er van het boek dat jij gelezen hebt ook een stripverhaal bestaat! Jij kan daarvoor zorgen. Kies een fragment (gebeurtenis) uit het verhaal en bedenk welke plaatjes daarbij horen. Daarna teken je er een stripverhaal van. Denk je ook aan de spreek- en/of denkwolkjes? Wil je weten hoe je een strip maakt? Neem eens een kijkje op inmijnklas.

Is je strip klaar en heeft hij mooie kleuren gekregen? Maak er een foto van en stuur hem op.

Inleveren als de "lever in" knop niet werkt?

Stuur als ouder een mail met de inzending als bijlage of link naar Carlijn via c.hermanussen@biblioplus.nl. Vermeld in de mail de onderstaande gegevens en maak bij * een keuze:

  • Naam van je kind
  • Naam van jezelf
  • Opdracht A,B,C of D
  • Titel van het boek
  • Ik geef wel/geen* toestemming om de inzending te plaatsen op www.biblioplus.nl en de onderliggende pagina’s
  • Ik geef wel/geen* toestemming om de inzending te plaatsen op Facebook en Instagram van BiblioPlus