Young Adults

Ben je 15 jaar of ouder? Kom dan naar de Young Adult-hoek in de bibliotheek. Hier vind je de nieuwste D-boeken en tijdschriften. D-boeken zijn iets makkelijker dan romans voor volwassenen en moeilijker dan C-boeken.

Mini Etalage Young Adults

 • Hoe overleeft Rosa in New York?

  Francine Oomen

  Als Rosa (18) niet wordt toegelaten op de kunstacademie, gaat ze als au pair naar New York. Ze probeert er nieuwe vrienden te maken, maar mist Neuz, die door een crisis in Berlijn zit. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe overleeft Rosa in New York?

 • Dingen die niemand weet

  Alessandro D'Avenia

  Door de huwelijkscrisis van haar ouders begint Margherita (14) onzeker aan haar middelbare school. Maar dankzij vriendschappen en literatuur vindt zij langzamerhand een uitweg uit haar problemen. Vanaf...

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dingen die niemand weet

 • Iedereen behalve jij

  Katarina von Bredow

  Emma (20) wordt onverwacht stapelverliefd op Adrian, de vriend van haar beste vriendin. Als Adrian ook gevoelens voor Emma blijkt te hebben, is de verwarring compleet. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Iedereen behalve jij

 • Wie is mijn vader?

  J.F. van der Poel

  Silvia (16) is niet gelukkig bij haar oom en tante, maar gelukkig geeft Jack haar leven een nieuwe wending. Maar dan overlijdt haar oom. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wie is mijn vader?

Lezen voor de lijst 15+

Zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Ga naar De leesniveaus. De boeken voor leerlingen van 15 t/m 19 jaar zijn ingedeeld naar zes niveaus. Zo kun je boeken zoeken die passen bij jouw niveau en die niet te makkelijk of te moeilijk voor je zijn.