Ontdek het, doe het, leer het, in het TechLab van BiblioPlus!

Nieuw bij BiblioPlus: het TechLab! Dé plek om op ontdekkingstocht te gaan met de nieuwste maaktechnieken. Voor kinderen van 8 t/m 18 jaar. 

Wat kun je ontdekken in het TechLab?
Bouw en programmeer verschillende robots, ontwerp en print in 3D, ga aan de slag met Lego Mindstorms en Lego Boost, maak je eigen film en foto’s met een Green Screen, regisseer jouw stop motion filmpjes en ontdek nog veel meer technieken. 

In het TechLab vind je niet alleen de materialen, maar ook de hulp bij het ontdekken. Onze ‘Technauten’ zijn er om jouw op weg te helpen en staan klaar om te helpen als je even vast loopt in je ontdekkingstocht. 
 

Bezoek nu al de TechLab Pop-up dagen!

Wil je nu al een voorproefje va het TechLab? We reizen de aankomende maanden langs onze bibliotheken. Tijdens de TechLab Pop-up dagen staan er al verschillende materialen klaar om mee aan het werk te gaan, helemaal gratis!
Wil je weten waar en wanneer de TechLab Pop-up dagen plaatsvinden? 

21ste eeuwse vaardigheden

Waarom het TechLab?

Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Op school maken kinderen hier kennis mee, willen zij meer ontdekken dan zijn de materialen vaak in de vrije tijd onvoldoende beschikbaar. Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab. 

Word Technaut in ons TechLab!
Het team van Technauten zet zich in voor ons TechLab in de Bibliotheek Boxmeer en brengt daarnaast regelmatig bezoeken aan onze andere bibliotheken. Kinderen en jongeren komen op aanvraag langs om aan de slag te gaan in het TechLab. Daarnaast kunnen klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs het TechLab bezoeken voor workshops.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat van BiblioPlus 0485 - 583 500.