Ontdek het, doe het, leer het, in het TechLab van BiblioPlus!

In het TechLab leer je werken met nieuwe technieken en media. Voor kinderen van 8 t/m 18 jaar. 

Wat kun je ontdekken in het TechLab?
Bouw en programmeer verschillende robots, ontwerp en print in 3D, ga aan de slag met Lego Mindstorms en Lego Boost, maak je eigen film en foto’s met een Green Screen, regisseer jouw stop motion filmpjes en ontdek nog veel meer technieken. 

In het TechLab vind je niet alleen de materialen, maar ook de hulp bij het ontdekken. Onze ‘Technauten’ zijn er om jou op weg te helpen en staan klaar om te helpen als je even vast loopt in je ontdekkingstocht. 
 

Expeditie Robotica

Expeditie Programmeren

Ontdek hoe je robots kunt aansturen. Schrijf je eigen codes en zie wat er gebeurt...

Expeditie 3D

Ontdek de ruimtelijke wereld van 3D. Ontwerp jouw gave idee en maak hier een 3D print van...

Expeditie stop-motion & green screen

Ontdek hoe je stop-motion filmpjes maakt en hoe een green screen werkt. Bewerk je eigen film...

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat er te doen is rondom het TechLab? Dan kun je jezelf aanmelden als TechLab fan. Je krijgt nieuwtjes via de mail en bent snel op de hoogte als er nieuwe expedities worden aangeboden.

Waarom het TechLab?

Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Op school maken kinderen hier kennis mee, willen zij meer ontdekken dan zijn de materialen vaak in de vrije tijd onvoldoende beschikbaar. Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab. 

21ste eeuwse vaardigheden