Ontdek het, doe het, leer het, in het TechLab van BiblioPlus!

In het TechLab leer je werken met nieuwe technieken en media. Voor kinderen van 8 t/m 18 jaar. 

Wat kun je ontdekken in het TechLab?
Bouw en programmeer verschillende robots, ontwerp en print in 3D, ga aan de slag met Lego Mindstorms en Lego Boost, maak je eigen film en foto’s met een Green Screen, regisseer jouw stop motion filmpjes en ontdek nog veel meer technieken. 

In het TechLab vind je niet alleen de materialen, maar ook de hulp bij het ontdekken. Onze ‘Technauten’ zijn er om jou op weg te helpen en staan klaar om te helpen als je even vast loopt in je ontdekkingstocht. 
 

Ga mee op expeditie

Wil jij ook meedoen aan een gave expeditie over programmeren of robotica? Zorg dan dat je op de hoogte blijft van ons programma. De komende maanden komen er steeds meer gave expedities bij. In verschillende bibliotheken met allerlei toffe thema’s.

Waarom het TechLab?

Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Op school maken kinderen hier kennis mee, willen zij meer ontdekken dan zijn de materialen vaak in de vrije tijd onvoldoende beschikbaar. Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab. 

Word Technaut in ons TechLab!

Het team van Technauten zet zich in voor ons TechLab. Kinderen en jongeren geven zich op voor expedities die bestaan uit meerdere bijeenkomsten rondom programmeren en robotica. Daarnaast kunnen klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs het TechLab bezoeken voor workshops.

21ste eeuwse vaardigheden