Ontdek het, doe het, leer het, in het TechLab van BiblioPlus!

In het TechLab leer je werken met nieuwe technieken en media. Voor kinderen van 8 t/m 18 jaar. 

Wat kun je ontdekken in het TechLab?
Bouw en programmeer verschillende robots, ontwerp en print in 3D, ga aan de slag met Lego Mindstorms en Lego Boost, maak je eigen film en foto’s met een Green Screen, regisseer jouw stop motion filmpjes en ontdek nog veel meer technieken. 

In het TechLab vind je niet alleen de materialen, maar ook de hulp bij het ontdekken. Onze ‘Technauten’ zijn er om jou op weg te helpen en staan klaar om te helpen als je even vast loopt in je ontdekkingstocht. 
 

BiblioPlus gaat van start met het TechLab

Dinsdag 20 februari gaat de allereerste 'expeditie' van het TechLab van start rondom het thema 'programmeren' in de Bibliotheek Boxmeer.

De expeditie bestaat uit 4 bijeenkomsten en wordt begeleid door Technauten. Kinderen (8 t/m 14 jaar) gaan aan de slag met programmeertaal via verschillende programma's zoals Scratch en CodeCombat. Ze gaan met Lego WeDo aan het werk of ze geven robot Dash opdrachten om uit te voeren. Tot slot gaan zij een programmeerchallenge met elkaar aan.

De TechLab-expedities vinden binnenkort ook plaats in onze vestigingen in Cuijk en Gennep. Je kunt je via de onderstaande knop aanmelden om hierover geïnformeerd te worden. Je ontvangt dan tijdig bericht over de data en het programma! 

21ste eeuwse vaardigheden

Waarom het TechLab?

Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan? Op school maken kinderen hier kennis mee, willen zij meer ontdekken dan zijn de materialen vaak in de vrije tijd onvoldoende beschikbaar. Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab. 

Word Technaut in ons TechLab!
Het team van Technauten zet zich in voor ons TechLab in de Bibliotheek Boxmeer en brengt daarnaast regelmatig bezoeken aan onze andere bibliotheken. Kinderen en jongeren komen op aanvraag langs om aan de slag te gaan in het TechLab. Daarnaast kunnen klassen uit het basis- en voortgezet onderwijs het TechLab bezoeken voor workshops.

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat van BiblioPlus 0485 - 583 500.