Alles voor het brein en het geheugen

Het Geheugenhuis in de bibliotheek is de ontmoetingsplek rond het geheugen. Van het 'fit houden' van je geheugen tot onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er een collectie boeken en spelmaterialen, maar kunnen er ook terecht voor ontmoeting en met vragen. Er worden regelmatig thematische activiteiten georganiseerd zoals breincolleges, Studiekringen 50+, mantelzorgbijeenkomsten en schuif aan bij de belevenistafel.

TECHLAB

Café Brein

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige, ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is.

Agenda Café Brein

TECHLAB

Breincolleges

De hersenen zijn het meest ingewikkelde orgaan van het menselijk lichaam. Steeds meer mensen willen graag meer weten over hoe onze hersenen eigenlijk werken. 

Samen met partners zoals De Hersenstichting, Stichting Alzheimer of het Donders Instituut organiseren wij interessante breincolleges in de Bibliotheek. 

Studiekring 50+

Een studiekring 50-Plus bestaat uit een vaste groep senioren die regelmatig in de Bibliotheek samenkomt om de actualiteit te bespreken en een onderwerp samen uit te diepen.

Voor 50-plussers die breed actief willen blijven, nieuwe mensen willen ontmoeten en ook geestelijk zo actief mogelijk willen blijven is een Studiekring een interessante optie.

Meer over Studiekring 50+

Mantelzorgbijeenkomsten

Het Geheugenhuis is er ook voor informatie, lotgenotencontact en hun mantelzorgers.

Regelmatig organiseren wij dagactiviteiten om mantelzorger te ontlasten. Ook vinden er verschillende informatiebijeenkomsten plaats in de Bibliotheek. Kijk voor het actuele aanbod in onze agenda. 

Belevenistafel

In het Geheugenhuis kun je je brein fit houden. Kom langs en schuif aan bij de BelevenisTafel.

Onder het genot van koffie of thee doen we samen spelletjes kunnen we puzzelen en gezellig samen praten.Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vanawege de Coronamaatregelen wordt de Belevenistafel nu niet aangeboden. 

Herinneringskoffers

De Bibliotheek bezit koffers vol met herkenbare spulletjes van vroeger. Met boekjes, spelletjes, liedjes en foto’s.

Het gebruik van beeld, geluid en spelmaterialen prikkelt tot gesprek en activiteit. Herkenning speelt daarbij een grote rol. De koffers zijn gevuld met materialen die herinneren aan vroeger; aan leefstijl, beroepen en liefhebberijen. 

Bekijk onze herinneringskoffers

Buurthuiskamer

De buurthuiskamer brengt mensen bij elkaar! José van Duuren en Karin Laarakkers van het Buurtzorg PG-team ontvangen je hartelijk in de Buurthuiskamer in Boxmeer.

Eenzame ouderen, mensen met geheugenverlies en hun betrokken mantelzorgers, buren, vrienden en familie zijn van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek. De toegang is gratis. Kom eens een kijkje nemen! 

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en workshops. Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Ja, ik meld mij aan

Leestips