Alles voor het brein en het geheugen

Het Geheugenhuis in de bibliotheek is de ontmoetingsplek rond het geheugen. Van het 'fit houden' van je geheugen tot onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er een collectie boeken en spelmaterialen, maar kunnen er ook terecht voor ontmoeting en met vragen. Er worden regelmatig thematische activiteiten georganiseerd zoals Breincolleges, Studiekringen 50+, mantelzorgbijeenkomsten en is het mogelijk om een belevenistafel te lenen.

TECHLAB

Breincolleges

De hersenen zijn het meest ingewikkelde orgaan van het menselijk lichaam. Steeds meer mensen willen graag meer weten over hoe onze hersenen eigenlijk werken. 

Samen met partners zoals De Hersenstichting, Stichting Alzheimer of het Donders Instituut organiseren wij interessante breincolleges in de Bibliotheek. 

Studiekring 50+

Een studiekring 50-Plus bestaat uit een vaste groep senioren die regelmatig in de Bibliotheek samenkomt om de actualiteit te bespreken en een onderwerp samen uit te diepen.

Voor 50-plussers die breed actief willen blijven, nieuwe mensen willen ontmoeten en ook geestelijk zo actief mogelijk willen blijven is een Studiekring een interessante optie.

Meer over Studiekring 50+

Mantelzorgbijeenkomsten

Het Geheugenhuis is er ook voor informatie, lotgenotencontact en hun mantelzorgers.

Regelmatig organiseren wij dagactiviteiten om mantelzorger te ontlasten. Ook vinden er verschillende informatiebijeenkomsten plaats in de Bibliotheek. Kijk voor het actuele aanbod in onze agenda. 

BelevenisTafel

De BelevenisTafel is er voor álle ouderen: van vitale senioren tot ouderen met ernstige geheugenproblematiek.

Door het brede aanbod van interactieve spellen, foto`s en muziek kan iedereen meedoen. De BelevenisTafel roept herinneringen op, stimuleert beweging en creëert vrolijke momenten. De BelevenisTafel kan ook in worden gezet om de Nederlandse taal te oefenen.

De BelevenisTafel kan door zorgprofessionals geleend worden bij BiblioPlus. Bel voor interesse met 0485 - 584 500.

 

Herinneringskoffers

De Bibliotheek bezit koffers vol met herkenbare spulletjes van vroeger. Met boekjes, spelletjes, liedjes en foto’s.

Het gebruik van beeld, geluid en spelmaterialen prikkelt tot gesprek en activiteit. Herkenning speelt daarbij een grote rol. De koffers zijn gevuld met materialen die herinneren aan vroeger; aan leefstijl, beroepen en liefhebberijen. 

Bekijk onze herinneringskoffers

Buurthuiskamer

De buurthuiskamer brengt mensen bij elkaar! José van Duuren en Karin Laarakkers van het Buurtzorg PG-team ontvangen je hartelijk in de Buurthuiskamer in Boxmeer.

Eenzame ouderen, mensen met geheugenverlies en hun betrokken mantelzorgers, buren, vrienden en familie zijn van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek. De toegang is gratis. Kom eens een kijkje nemen! 

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en workshops. Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Ja, ik meld mij aan

Leestips