Literaire Ontmoetingen

Terug naar de homepage

Ontmoet je favoriete schrijver!

De Bibliotheek krijgt het samen met fijne partners voor elkaar om mooi cultureel en literair programma neer te zetten, waar – gezien de gevulde stoelen in de zaal – veel behoefte aan is! De memorabele Literaire Ontmoetingen in Schouwburg Cuijk zijn daar een inspirerend voorbeeld van. Zo gaven o.a. de veelgelezen schrijvers Adriaan van Dis, Annejet van der Zijl Cuijk, Sonja Barend en Stine Jensen acte de présènce.

TECHLAB

De Kneep: inspirerend programma vol talent uit de regio!

Stichting De Kneep, hét platform voor schrijvers en taalliefhebbers uit het Land van Cuijk en Maasduinen, wil de regio voeden met liefde voor taal. Zij geven in samenwerking met partners als BiblioPlus en Schouwburg Cuijk, regionaal taaltalent graag een podium.

Voorafgaand aan de Literaire Ontmoetingen introduceert en interviewt Willem van Beek, voorzitter van De Kneep, een taalmaker uit de regio die op dat moment in de belangstelling staat. Of volgens De Kneep deze belangstelling verdient!

dekneep.nl

Ontmoet één van de meest veelzijdige schrijver van Nederland: Esther Verhoef

Spannende boeken lezer? Ontmoet Esther Verhoef! Zij is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2,5 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht.

Verhoefs werk is in tal van landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd. Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther Verhoef ook zeer succesvol psychologische actiethrillers onder pseudoniem Escober, samen met Berry Verhoef.
 

Zorg dat je erbij bent!

Ontmoet prijswinnend schrijver, essayist en scenarist Hanna Bervoets

Hanna Bervoets is schrijver, essayist en scenarist. Haar werk werd onder meer genomineerd voor de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuur Prijs en in 2017 ontving ze de Frans Kellendonk-prijs voor haar oeuvre.

In 2009 debuteerde Bervoets met 'Of hoe waarom', twee jaar later verscheen 'Lieve Celine', dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Haar laatste roman, 'Welkom in het Rijk der zieken' (2019), haalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs.
 

Zorg dat je erbij bent!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuwe lezingen en bijeenkomsten. Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Ja, ik meld mij aan

Leestips