Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 171)

Weergaveopties:

 • Nieuwe tarieven 2021

  18 november 2020

  Per 1 januari 2021 hanteert BiblioPlus de volgende tarieven voor haar abonnementen:

  Bekijk details van Nieuwe tarieven 2021

 • Onderwijs en BiblioPlus starten regionaal leesoffensief

  30 oktober 2020

  De Bibliotheek in het Land van Cuijk en Maasduinen en de scholenkoepels op het primair- en voortgezet onderwijs starten samen een forse, meerjarige leesimpuls. Dit regionaal leesoffensief bestaat uit een leescampagne gericht op PO en VO-leerlingen, lespakketten op maat voor docenten, gratis e-bookaccounts van de Bibliotheek en een regionale conferentie in 2021.

  Bekijk details van Onderwijs en BiblioPlus starten regionaal leesoffensief

 • Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

  24 augustus 2020

  1 op de 6 inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of computeren. Dit betreft ruim 19.000 mensen. Grote kans dus dat ook jij iemand kent die minder taalvaardig is, of moeite heeft met werken met de computer. Iemand van de sportclub, een vriendin, buurman of misschien wel je moeder. Jij kan diegene helpen, samen met de bibliotheek. Met de campagne ‘Durf erover te praten’ gaan we samen de strijd aan tegen Laaggeletterdheid.

  Bekijk details van Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

 • Lesgroep Nederlandse taal in de Bibliotheek Bergen en Cuijk

  20 augustus 2020

  Goed kunnen lezen en schrijven is steeds belangrijker. Toch is het voor veel Nederlanders nog best lastig. Ruim 19.000 mensen in Land van Cuijk en Maasduinen hebben moeite met lezen en schrijven. Daarom start de BiblioPlus na de zomer weer met de lesgroep ‘Begrijp je taal’ in de Bibliotheek. Je werkt aan je eigen doelen die te maken hebben met lezen en schrijven. Er is een docent om je te helpen. Je maakt geen toetsen en ontvangt geen diploma. Meedoen is helemaal gratis.

  Bekijk details van Lesgroep Nederlandse taal in de Bibliotheek Bergen en Cuijk

 • Nieuwe podcastserie over regionaal taaltalent

  12 juni 2020

  Onder de titel ‘Dichter bij de Schrijver’ lanceren De Kneep en BiblioPlus een nieuwe podcastserie rond schrijvers en dichters uit het Land van Cuijk en Maasduinen. De podcast is tweewekelijks op woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren in het culturele radioprogramma RedCarpetRadio op Omroep Land van Cuijk.

  Bekijk details van Nieuwe podcastserie over regionaal taaltalent

 • Dichter aan de lijn!

  27 mei 2020

  Samen met De Kneep organiseerden wij in de week van 11 mei de actie “Dichter aan de lijn”. Gedurende deze week hebben schrijftalenten uit het Land van Cuijk en Maasduinen verschillende mensen mogen inspireren en ontroeren met prachtige gedichten.

  Bekijk details van Dichter aan de lijn!

 • Bibliotheken gaan weer open!

  7 mei 2020

  Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers, zijn we bezig met aanpassingen in onze vestigingen. Dit kost nog tijd en we vragen daarom om geduld. We gaan daarom niet meteen al op maandag 11 mei al open.

  Bekijk details van Bibliotheken gaan weer open!

 • Warme Kerst in de Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

  4 december 2019

  Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in de Bibliotheek. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

  Bekijk details van Warme Kerst in de Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

 • Taalakkoord getekend tijdens het Taalevenement

  13 november 2019

  13 tot 16% van de inwoners in het Land van Cuijk en Maasduinen heeft moeite met lezen en schrijven. Dit is een struikelblok om mee te kunnen blijven doen in onze huidige samenleving. Een belangrijke stap in de strijd tegen laaggeletterdheid was de opening van de Taalhuizen in de Bibliotheken in het Land van Cuijk in november 2018. Een jaar later presenteren we graag de eerste resultaten. Dit is meteen het uitgelezen moment om het bereik van de netwerkaanpak verder te vergroten. Daarom werd op woensdag...

  Bekijk details van Taalakkoord getekend tijdens het Taalevenement

 • Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

  14 juni 2019

  Bibliotheekleden kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

  Bekijk details van Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl