Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 168)

Weergaveopties:

 • Filmbieb stopt per 1 juli Bekijk details

  20 juni 2023

  Dienstverlening Filmbieb stopt per 1 juli aanstaande. Bij de fusie tussen Muziekweb en Beeld & Geluid van afgelopen jaar was het uitfaseren van Filmbieb één van de afspraken. Filmbieb was de afgelopen jaren onderdeel van Muziekweb.

 • Nieuwe Openingstijden Bekijk details

  20 juni 2023

  BiblioPlus gaat per 1 juli de openingstijden van een aantal vestigingen aanpassen, gelijktrekken en daar waar mogelijk verruimen in het weekend. Op deze manier kunnen bezoekers elke werkdag en op zaterdag bij de Bibliotheek terecht om boeken uit te zoeken, tijdschriften of kranten te lezen, te studeren, te werken of elkaar te ontmoeten.

 • Huis van Cuijk, de derde plek voor alle inwoners Bekijk details

  28 mei 2023

  Een plek waar niks moet, maar heel veel kan. Waar je naartoe kan als je niet thuis (de eerste plek), of op je werk (de tweede plek) bent. De derde plek wordt het Huis van Cuijk, met de verhuizing van de bibliotheek naar de schouwburg. De komende maanden wordt hard gewerkt aan deze nieuwe culturele multifunctionele voorziening.

 • BiblioPlus onderzoekt de behoefte aan workshops over nieuwe technologieën Bekijk details

  12 april 2022

  BiblioPlus heeft al een aantal jaar een Techlab voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Dit is een makersplaats waar kinderen aan de slag gaan met 3D printen, Lego Mindstorms en We-Do, Virtual Reality, film en robots en programmeren en webdesign. Zeer regelmatig vragen ouders tijdens de workshops wanneer de bibliotheek dit ook voor volwassenen gaat aanbieden. Deze stap gaat BiblioPlus nu zetten.

 • Lesgroep Begrijp je taal Bekijk details

  28 mei 2021

  Goed kunnen lezen en schrijven is steeds belangrijker. Toch is het voor veel Nederlanders nog best lastig. Ruim 19.000 mensen in Land van Cuijk en Maasduinen hebben moeite met lezen en schrijven. Daarom organiseert BiblioPlus de lesgroep ‘Begrijp je taal’ in de Bibliotheek.

 • Vanaf 1 juni: Informatiepunt in de Bibliotheek Bekijk details

  7 april 2021

  Het vinden van informatie of iets regelen met de overheid gaat steeds vaker via de computer. Dat kan lastig zijn. Niet iedereen beschikt over de vaardigheden om tot goede en betrouwbare informatie te komen. Om inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen daarbij te ondersteunen, opent BiblioPlus een Informatiepunt in Bibliotheek Boxmeer en Cuijk.

 • Geef de bibliotheek cadeau Bekijk details

  11 december 2020

  Op zoek naar een origineel cadeau? Zoek niet langer. Geef de Bibliotheekbon cadeau!

 • Nieuwe tarieven 2021 Bekijk details

  18 november 2020

  Per 1 januari 2021 hanteert BiblioPlus de volgende tarieven voor haar abonnementen:

 • Onderwijs en BiblioPlus starten regionaal leesoffensief Bekijk details

  30 oktober 2020

  De Bibliotheek in het Land van Cuijk en Maasduinen en de scholenkoepels op het primair- en voortgezet onderwijs starten samen een forse, meerjarige leesimpuls. Dit regionaal leesoffensief bestaat uit een leescampagne gericht op PO en VO-leerlingen, lespakketten op maat voor docenten, gratis e-bookaccounts van de Bibliotheek en een regionale conferentie in 2021.

 • Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ Bekijk details

  24 augustus 2020

  1 op de 6 inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of computeren. Dit betreft ruim 19.000 mensen. Grote kans dus dat ook jij iemand kent die minder taalvaardig is, of moeite heeft met werken met de computer. Iemand van de sportclub, een vriendin, buurman of misschien wel je moeder. Jij kan diegene helpen, samen met de bibliotheek. Met de campagne ‘Durf erover te praten’ gaan we samen de strijd aan tegen Laaggeletterdheid.

Paginanavigatie