Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 158)

Weergaveopties:

 • Nieuwe podcastserie over regionaal taaltalent

  12 juni 2020

  Onder de titel ‘Dichter bij de Schrijver’ lanceren De Kneep en BiblioPlus een nieuwe podcastserie rond schrijvers en dichters uit het Land van Cuijk en Maasduinen. De podcast is tweewekelijks op woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren in het culturele radioprogramma RedCarpetRadio op Omroep Land van Cuijk.

  Bekijk details van Nieuwe podcastserie over regionaal taaltalent

 • Dichter aan de lijn!

  27 mei 2020

  Samen met De Kneep organiseerden wij in de week van 11 mei de actie “Dichter aan de lijn”. Gedurende deze week hebben schrijftalenten uit het Land van Cuijk en Maasduinen verschillende mensen mogen inspireren en ontroeren met prachtige gedichten.

  Bekijk details van Dichter aan de lijn!

 • Bibliotheken gaan weer open!

  7 mei 2020

  Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers, zijn we bezig met aanpassingen in onze vestigingen. Dit kost nog tijd en we vragen daarom om geduld. We gaan daarom niet meteen al op maandag 11 mei al open.

  Bekijk details van Bibliotheken gaan weer open!

 • Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

  10 januari 2020

  1 op de 6 inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of computeren. Dit betreft ruim 19.000 mensen. Grote kans dus dat ook jij iemand kent die minder taalvaardig is, of moeite heeft met werken met de computer. Iemand van de sportclub, een vriendin, buurman of misschien wel je moeder. Jij kan diegene helpen, samen met de bibliotheek. Met de campagne ‘Durf erover te praten’ gaan we samen de strijd aan tegen Laaggeletterdheid.

  Bekijk details van Lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’

 • Taalakkoord getekend tijdens het Taalevenement

  13 november 2019

  13 tot 16% van de inwoners in het Land van Cuijk en Maasduinen heeft moeite met lezen en schrijven. Dit is een struikelblok om mee te kunnen blijven doen in onze huidige samenleving. Een belangrijke stap in de strijd tegen laaggeletterdheid was de opening van de Taalhuizen in de Bibliotheken in het Land van Cuijk in november 2018. Een jaar later presenteren we graag de eerste resultaten. Dit is meteen het uitgelezen moment om het bereik van de netwerkaanpak verder te vergroten. Daarom werd op woensdag...

  Bekijk details van Taalakkoord getekend tijdens het Taalevenement

 • Bibliotheek start met lesgroep ‘Begrijp je taal!’

  3 juli 2019

  Goed kunnen lezen en schrijven is steeds belangrijker. Toch is het voor veel Nederlanders nog best lastig. Daarom start de Bibliotheek na de zomer met de lesgroep ‘Begrijp je taal’. Je werkt aan je eigen doelen die te maken hebben met lezen en schrijven. Er is een docent om je te helpen. Je maakt geen toetsen en ontvangt geen diploma. Maar na 16 weken krijg je wel een bewijs van deelname. Meedoen is geheel gratis.

  Bekijk details van Bibliotheek start met lesgroep ‘Begrijp je taal!’

 • Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

  14 juni 2019

  Bibliotheekleden kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

  Bekijk details van Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

 • Zomeractie: 50% korting op het lidmaatschap

  29 mei 2019

  De zomerperiode is het ideale moment om tot rust te komen. Tot eind augustus ontvangt ieder nieuw lid van BiblioPlus vijftig procent korting op een jaarabonnement. Ben je al lid? Attendeer je vriend(in) op deze actie en ontvang zelf ook vijftig procent korting.

  Bekijk details van Zomeractie: 50% korting op het lidmaatschap

 • Wie leest het mooiste voor?

  27 februari 2019

  Tijdens de Nationale Voorleeswedstrijd streden afgelopen maand alle kinderen uit groep 7 en 8 voor de titel gemeentelijke voorleeskampioen.

  Bekijk details van Wie leest het mooiste voor?

 • De Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

  14 februari 2019

  Iedereen die hulp nodig heeft bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen kan vanaf 1 maart terecht in de Bibliotheek. Samen met Sociom, het Vogelasiel Bergen en KBO Heijen biedt BiblioPlus belastingspreekuren in de Bibliotheek om mensen te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek....

  Bekijk details van De Bibliotheek helpt bij belastingaangifte