Nieuws

Resultaat 161 - 168 (van 168)

Weergaveopties:

 • Nienekes wint Cuijks jeugddictee Bekijk details

  18 maart 2013

  In een theaterzaal vol met enthousiaste basisscholieren vond donderdag 14 maart voor de eerste maal het Cuijks Jeugddictee 2013 plaats. Met de titel (D)asjemenou. Negen van de elf Cuijkse scholen, met ieder vier afgevaardigden uit groep acht, streden om de hoogste titel: beste jeugdteam spellers 2013.

 • BOEKENWEEK - Vantoentotlater-karavaan Bekijk details

  4 maart 2013

  Het thema van de Boekenweek 2013, die duurt van 15 t/m 24 maart, is Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden en draait om de zon- en schaduwzijden van de Nederlandse geschiedenis. BiblioPlus sluit hierop aan met de Vantoentotlater-karavaan. Met een mobiele Vantoentotlater-presentatie in de bibliotheekvestigingen brengt zij het Vantoentotlater-project van BiblioPlus onder de aandacht.

 • 2013 - Jaar van het Voorlezen Bekijk details

  26 februari 2013

  Voorlezen, wie is er niet groot mee geworden? Voor menigeen is de levenslange liefde voor het verhaal begonnen met dat ene speciale voorgelezen boek waar je maar geen genoeg van kreeg.

 • WELKBOEK, een nieuwe manier om je volgende boek te kiezen! Bekijk details

  26 februari 2013

  Kies minimaal één en maximaal vier schuifjes en zet ze op de plek van je keuze. WelkBoek vindt de boeken die passen bij jouw vraag. Toch niet wat je zocht? Probeer het opnieuw. Er zijn duizenden mogelijkheden. Of zoek op plot, plaats of personage.

 • Aftrap Bibliotheek op School gemeente Bergen Bekijk details

  26 februari 2013

  Dinsdag 26 februari werd in Siebengewald de officiële aftrap gegeven voor de bibliotheek op School (BoS) in de gemeente Bergen. Vier kinderen van basisschool ’t Kendelke en een kind van kinderopvang ’t Kienderbènkske hebben de openingshandeling verricht: het plaatsen van hun favoriete boek in de top5-boom. Ook werd de naam van de bibliotheek onthuld: ’t Buukske.

 • Presentatie Digitaal leren Bekijk details

  21 februari 2013

  Donderdag 21 februari werd de presentatie 'Digitaal leren' georganiseerd in de bibliotheek Grave.

 • Lezingencyclus ‘Gezondheid en ouder worden’ Bekijk details

  20 februari 2013

  De lezingencyclus ‘Gezondheid en ouder worden’ wordt al enkele jaren georganiseerd door de SWOGB. In 2013 wordt deze gezamelijk georganiseerd door SWOGB en BiblioPlus. Alle vijf lezingen vinden plaats in de Weijerdonck Boxmeer op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 3,00 per lezing, inclusief consumptie in de pauze (kan betaald worden voor aanvang van de lezing). U kunt zich opgeven bij Radius: tel. 0485 – 574 440 of per e-mail info@radius-lvc.nl. Aanmelden kan ook vóór aanvang...

 • Welkom op onze vernieuwde website Bekijk details

  7 februari 2013

  BiblioPlus presenteert vol trots haar splinternieuwe website vol inspiratie. De site is gebruiksvriendelijker, eigentijds en komt hiermee tegemoet aan de behoefte van de klant. De site heeft een frisse vormgeving ontwikkeld volgens de landelijke huisstijl van bibliotheken.

Paginanavigatie