Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 169)

Weergaveopties:

 • De Bibliotheek biedt nieuwe bestsellers in Luisterbieb Bekijk details

  22 mei 2014

  Luisterbieb is uitgebreid en bevat nu maar liefst 275 titels. Met de LuisterBieb geniet u van de beste luisterboeken, waar en wanneer u dat wilt. Met een uitgebreide selectie bestsellers van bekende auteurs; van thrillers, literaire titels tot kindertitels. Luisterbieb is makkelijk en voor iedereen. Zelfs als u druk bent kunt u altijd nog lekker luisteren, gratis en offline. In de trein, auto, tijdens het sporten, strijken, tuinieren of in bed. Nu met veel leuke nieuwe titels in de collectie.

 • Boekenmarkt en Luistertuin bij de Bibliotheek Sint Anthonis Bekijk details

  19 mei 2014

  Zaterdag 24 mei a.s. is het goed toeven op het grote grasveld bij de Bibliotheek Sint Anthonis aan de Remmersberg. Een heuse boekenmarkt waar je lekker kunt snuffelen en misschien nog net dat boek kunt vinden waar je al zo lang naar op zoek was. En al die boeken voor een prikkie.

 • Luisterboek cadeau tijdens de week van het Luisterboek Bekijk details

  12 mei 2014

  In de Week van het Luisterboek (19 t/m 25 mei) ontvangen alle nieuwe leden het Luistergeschenk “Liever horen we onszelf” cadeau. Het Luistergeschenk wordt voorgelezen door Renate Dorresteijn, die ook het verhaal heeft geschreven.

 • Met korting naar het circus Bekijk details

  1 mei 2014

  Gebruik je biebpas en ga met korting naar het circus!

 • BiblioPlus eerste boetevrije bibliotheek Bekijk details

  16 april 2014

  Alle bibliotheken in het Land van Cuijk en Maasduinen worden vanaf 1 mei 2014 boetevrij. Klanten hoeven geen boete meer te betalen als zij materialen te laat inleveren. Daarmee is BiblioPlus de eerste Boetevrije Bibliotheek van Nederland!

 • Voordelig bibliotheekabonnement voor IBN medewerkers Bekijk details

  18 maart 2014

  Met ingang van 1 april 2014 wordt de mogelijkheid voor alle gesubsidieerde medewerkers van IBN op een goedkoper abonnement op de bibliotheek voortgezet. IBN heeft al een contract met de Stichting Noord Oost Brabantse Bibliotheken en BiblioPlus. 130 medewerkers maken gebruik van dit aanbod. Voortaan is ook bibliotheek De Lage Beemden (Boekel en Venhorst) betrokken bij deze kans voor de IBN’ers.

 • Cuijks Jeugddictee 2014 via livestream Bekijk details

  13 maart 2014

  Woensdag 12 maart heeft BiblioPlus voor de tweede keer het Cuijks Jeugddictee georganiseerd. Basisschoolleerlingen van groep 8 gingen de strijd aan om de titel “Beste speller van de Gemeente Cuijk”. Het Jeugddictee had dit keer een unieke aanvulling: het werd live uitgezonden via internet, zodat alle scholen en kinderen in de gemeente Cuijk mee konden doen. Het dictee vond plaats op het Merletcollege in Cuijk. Het dictee is gewonnen door basisschool Dr. Jan de Quay. Manu Maste won de prijs voor de...

 • Kom tijdens de Boekenweek naar de bibliotheek! Bekijk details

  27 februari 2014

  Van 8 tot en met 16 maart is het weer tijd voor de Boekenweek. Het thema van dit jaar is reizen, het motto: "Ondertussen ergens anders". Op deze pagina vindt u al alle boekenweekactiviteiten overzichtelijk bij elkaar. Maak uw keuze uit ons gevarieerde programma: er is voor elk wat wils.

 • Win een reis naar Marokko Bekijk details

  4 februari 2014

  Reizen is het thema van de komende Boekenweek (in maart) In de aanloop ernaartoe kunt u meedoen aan de schrijfwedstrijd die de bibliotheken samen met reisorganisatie Djoser organiseren. De opdracht luidt: beschrijf een reiservaring (van maximaal 1.000 woorden) die u altijd bijgebleven is. Auteur Abdelkader Benali bepaalt de vijf winnaars. Zij mogen met Benali mee op een literaire ontdekkingsreis naar Marokko.

 • Marco van de Plasse benoemd als Regiodichter Bekijk details

  2 februari 2014

  Donderdag 30 januari, Gedichtendag 2014, werd Marco van de Plasse geïnstalleerd als de nieuwe Regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Roos Aben, wethouder Cultuur van de gemeente Sint Anthonis, mocht de winnaar bekendmaken. Marco volgt Monica Boschman op die na twee jaar werd uitgezwaaid als Regiodichter. Uit handen van Paul van Royen (directeur BiblioPlus) ontving zij een canvasdoek met daarop een selectie van gedichten die zij als Regiodichter heeft geschreven.

Paginanavigatie