Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 167)

Weergaveopties:

 • Maand van de Geschiedenis Bekijk details

  5 oktober 2016

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema: Grenzen. Het thema gaat over hoe mensen door de eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken. Voor de Maand van de Geschiedenis heeft BiblioPlus drie boeiende KennisMakers-lezingen op de rol staan. Bezoekt u de bibliotheek? Haal in de bibliotheek het inspirerende Maand van de Geschiedenismagazine vol boeiende artikelen, boekentips bij het thema. Het magazine is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

  Bekijk details van Maand van de Geschiedenis

 • Bibliotheek Grave blijft! Bekijk details

  28 september 2016

  Dinsdag 27 september heeft de gemeenteraad van Grave besloten om niet extra te bezuinigen op de Bibliotheek. Dit betekent dat de gemeente 175.000 euro gaat betalen voor de Bibliotheek in plaats van de geplande teruggang van 300.000 naar 100.000 euro.

  Bekijk details van Bibliotheek Grave blijft!

 • BiblioPlus op Gezondheidsbeurs Land van Cuijk & Noord-Limburg Bekijk details

  21 september 2016

  Wilt u ook gezond door het leven? Kom dan naar De Gezondheidsbeurs in Cuijk en bezoek onze stand!

  Bekijk details van BiblioPlus op Gezondheidsbeurs Land van Cuijk & Noord-Limburg

 • Gouden Voorleesuurtje in bibliotheek Gennep weer van start Bekijk details

  13 september 2016

  Dinsdag 13 september gaat het Gouden Uurtje weer van start, het voorleesuurtje voor cliënten van Dichterbij in bibliotheek Gennep. BiblioPlus en Dichterbij zijn samen in 2010 het Gouden Uurtje gestart. Het voorleesfeest gaat alweer haar 7e seizoen in.

  Bekijk details van Gouden Voorleesuurtje in bibliotheek Gennep weer van start

 • Vrijwilligers BHIC vinden mogelijk onderdak in de Bibliotheek Grave Bekijk details

  9 september 2016

  De Bibliotheek heeft actief de samenwerking gezocht met het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Vanwege het sluiten van de leeszaal bij het gemeentehuis hebben de ruim 25 vrijwilligers van het BHIC vanaf 1 januari 2017 geen dak meer boven hun hoofd. De Bibliotheek reikt hun de hand en de partners onderzoeken of ze kunnen gaan samenwerken.

  Bekijk details van Vrijwilligers BHIC vinden mogelijk onderdak in de Bibliotheek Grave

 • COA en de Bibliotheek gaan samenwerken in taalontwikkeling Bekijk details

  2 september 2016

  Vanaf dit najaar gaat de Bibliotheek in Grave actief ondersteunen bij de integratie en taalvaardigheid van nieuwkomers. Het COA en de Bibliotheek slaan de handen hiervoor ineen, om de bewoners van het vernieuwde AZC regelmatig in de Bibliotheek te ontvangen.

  Bekijk details van COA en de Bibliotheek gaan samenwerken in taalontwikkeling

 • Bibliotheek vraagt aandacht voor laaggeletterdheid Bekijk details

  24 augustus 2016

  Van 5 t/m 11 september vindt in Nederland de week van de Alfabetisering plaats. In deze periode organiseert BiblioPlus in diverse gemeenten taallunches en voorleesmomenten om de aandacht te vestigen op (de aanpak van) laaggeletterdheid.

  Bekijk details van Bibliotheek vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

 • Bibliotheek Bergen zoekt vrijwilligers Bekijk details

  18 augustus 2016

  In de bibliotheek Bergen worden de werkzaamheden grotendeels uitgevoerd door een team enthousiaste vrijwilligers. Om de dienstverlening in de bibliotheek te garanderen, is het team vrijwilligers op zoek naar versterking. Voor de uitleen; verschillende dagdelen in de week, zowel middagen, avonden als zaterdag. Maar ook voor het opzetten en uitvoeren van activiteiten in de bibliotheek.

  Bekijk details van Bibliotheek Bergen zoekt vrijwilligers

 • Gemeente Bergen zet in op bibliotheek nieuwe stijl met Taalpunt Bekijk details

  21 juli 2016

  Het college van Bergen wil vanaf 2017 inzetten op de bibliotheek “nieuwe stijl”. Een bibliotheek mét een Taalpunt waar mensen kosteloos terecht kunnen voor ondersteuning bij hun ontwikkeling van taal-, reken- en digitale vaardigheden. Als de gemeenteraad begin oktober akkoord gaat krijgt de ‘vernieuwde bibliotheek’ een plek in Den Asseldonk.

  Bekijk details van Gemeente Bergen zet in op bibliotheek nieuwe stijl met Taalpunt

 • De Nienekes wint de Kinderboekenquiz Bekijk details

  18 juli 2016

  Groep 8 van basisschool De Nienekes in Cuijk heeft de Kinderboekenquiz van BiblioPlus gewonnen. De quiz vond plaats in het kader van het Jaar van het boek.

  Bekijk details van De Nienekes wint de Kinderboekenquiz