Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 171)

Weergaveopties:

 • Week van de Alfabetisering Bekijk details

  19 januari 2017

  2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert Stichting Lezen en Schrijven in de week van 4 tot en met 10 september de Week van de Alfabetisering. BiblioPlus doet mee en organiseert diverse activiteiten in deze week. Zo zetten we samen laaggeletterdheid op de kaart.

 • Taalcafé van start in de Bibliotheek Grave Bekijk details

  27 november 2016

  NIEUW! Dinsdag 13 december 2016 was het zover: de start van het eerste Taalcafé in Grave! Het taalcafé is bedoeld voor anderstalige inwoners van Grave en asielzoekers van het AZC om de Nederlandse taal te oefenen. Maar ook voor Nederlands sprekende inwoners die het leuk vinden om anderen de Nederlandse taal te leren. En dat in een ontspannen, gezellige sfeer.

 • Walk & Talk - De koffiepauze voor werkzoekenden Bekijk details

  1 november 2016

  Wil jij ook andere werkzoekenden ontmoeten? Ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving? Dat kan elke maand tijdens de (gratis!) ‘Walk&Talk’ bijeenkomsten.

 • De Bibliotheek maakt je rijker Bekijk details

  24 oktober 2016

  Onder dit motto is de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start gegaan. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund.

 • Sinterklaasactie (2- 6 jaar) Bekijk details

  24 oktober 2016

  Vanaf zaterdag 12 november ligt er voor peuters en kleuters een vouwschoen klaar in de Bibliotheek.

 • Nederland Leest 2016 - Democratie staat centraal Bekijk details

  20 oktober 2016

  Dinsdag 1 november begint de jaarlijkse campagne Nederland Leest. Ook dit jaar geeft de Bibliotheek weer een boek cadeau aan haar leden.

 • Maand van de Geschiedenis Bekijk details

  5 oktober 2016

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema: Grenzen. Het thema gaat over hoe mensen door de eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken. Voor de Maand van de Geschiedenis heeft BiblioPlus drie boeiende KennisMakers-lezingen op de rol staan. Bezoekt u de bibliotheek? Haal in de bibliotheek het inspirerende Maand van de Geschiedenismagazine vol boeiende artikelen, boekentips bij het thema. Het magazine is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

 • Bibliotheek Grave blijft! Bekijk details

  28 september 2016

  Dinsdag 27 september heeft de gemeenteraad van Grave besloten om niet extra te bezuinigen op de Bibliotheek. Dit betekent dat de gemeente 175.000 euro gaat betalen voor de Bibliotheek in plaats van de geplande teruggang van 300.000 naar 100.000 euro.

 • BiblioPlus op Gezondheidsbeurs Land van Cuijk & Noord-Limburg Bekijk details

  21 september 2016

  Wilt u ook gezond door het leven? Kom dan naar De Gezondheidsbeurs in Cuijk en bezoek onze stand!

 • Gouden Voorleesuurtje in bibliotheek Gennep weer van start Bekijk details

  13 september 2016

  Dinsdag 13 september gaat het Gouden Uurtje weer van start, het voorleesuurtje voor cliënten van Dichterbij in bibliotheek Gennep. BiblioPlus en Dichterbij zijn samen in 2010 het Gouden Uurtje gestart. Het voorleesfeest gaat alweer haar 7e seizoen in.

Paginanavigatie