Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 169)

Weergaveopties:

 • Nieuw bij BiblioPlus: het Socratisch café

  30 oktober 2017

  Een Socratisch Café, wat is dat precies? Het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Met een groepje van tien tot twintig personen praten we maandelijks samen over één onderwerp of vraag. Bijvoorbeeld: wat is geluk voor mij? Wanneer ben je een goede burger? Wat is eerlijk zijn eigenlijk?

  Bekijk details van Nieuw bij BiblioPlus: het Socratisch café

 • Nieuw bij BiblioPlus het Scheidingscafé

  30 oktober 2017

  Duik elke tweede woensdagavond van de maand in één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht! Lokale sprekers en het publiek gaan met elkaar in gesprek over het onderwerp van de gekozen aflevering. Actueel, met het oog op de toekomst en ingebed in de regionale context. De entree is gratis.

  Bekijk details van Nieuw bij BiblioPlus het Scheidingscafé

 • BiblioPlus start met VPRO Tegenlicht Meet Ups

  31 augustus 2017

  Duik elke tweede woensdagavond van de maand in één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht! Lokale sprekers en het publiek gaan met elkaar in gesprek over het onderwerp van de gekozen aflevering. Actueel, met het oog op de toekomst en ingebed in de regionale context. De entree is gratis.

  Bekijk details van BiblioPlus start met VPRO Tegenlicht Meet Ups

 • Voordeel met je biebpas gestopt per 1 juli 2017

  1 juli 2017

  De afgelopen jaren heb je gebruik kunnen maken van aanbiedingen, korting of iets extra’s via de website www.voordeelmetjebiebpas.nl. Helaas moeten wij berichten dat Voordeel met je Biebpas per 1 juli 2017 is gestopt. Daarmee vervallen ook de Voordeel met je Biebpasaanbiedingen, kortingen en dergelijke waarvan voorheen met de bibliotheekpas gebruikgemaakt kon worden.

  Bekijk details van Voordeel met je biebpas gestopt per 1 juli 2017

 • 50% korting op Dvd's

  28 juni 2017

  BiblioPlus heeft een ruime en gevarieerde collectie dvd's, die ook op een regenachtige dag zorgt voor zomers avontuur. Van 14 juli tot en met 26 augustus leen je dvd's voor maar 1 euro per week. Zo maak je je eigen vakantie thuis. De actie is geldig in alle vestigingen van BiblioPlus.

  Bekijk details van 50% korting op Dvd's

 • De online Bibliotheek

  19 juni 2017

  Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

  Bekijk details van De online Bibliotheek

 • Oefenen met de computer met de cursus Klik & Tik

  17 april 2018

  Veel landelijke instanties en ook lokale organisaties richten steeds vaker hun dienstverlening digitaal in. In onze digitale maatschappij ondervinden mensen die moeite hebben met de computer daarvan dagelijks problemen. Maar er is goed nieuws, er is wat aan te doen! BiblioPlus geeft de cursus ‘Klik en Tik’ voor iedereen die wil oefenen met de computer.

  Bekijk details van Oefenen met de computer met de cursus Klik & Tik

 • Netwerk Positieve Gezondheid en BiblioPlus slaan handen ineen

  15 september 2017

  Vanaf september kunnen inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen in de Bibliotheek kennismaken met ‘Positieve Gezondheid’. Deze nieuwe stroming binnen de gezondheidszorg, in 2012 geïntroduceerd door arts-onderzoeker Machteld Huber, wint landelijk snel aan populariteit. Naast een introductieworkshop in de Bibliotheken ontwikkelen de partners binnen het netwerk Positieve Gezondheid de komende maanden een uitgebreider programma. Positieve gezondheid gaat uit van meer zelfregie en preventieve zorg...

  Bekijk details van Netwerk Positieve Gezondheid en BiblioPlus slaan handen ineen

 • BiblioPlus start met kindercolleges

  14 augustus 2017

  BiblioPlus is in het najaar van 2017 gestart met Kindercolleges. De colleges zijn gericht op kinderen in de leeftijd van acht tot veertien jaar. Via deskundigen bieden we, naast een extra stukje informatie, vooral inspiratie.

  Bekijk details van BiblioPlus start met kindercolleges

 • Nieuwe koers BiblioPlus omarmd door gemeenten

  17 juli 2017

  Maandag 17 juli hebben zeven wethouders van de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis een nieuwe samenwerkings-overeenkomst ondertekend met bibliotheekorganisatie BiblioPlus. Na een periode van bezuinigingen gaan de partners de komende jaren, binnen de huidige financiële kaders, bouwen aan de verbreding van de Bibliotheek tot maatschappelijk informatieknooppunt. BiblioPlus is hiervoor de afgelopen periode gereorganiseerd. De eerste nieuwe activiteiten,...

  Bekijk details van Nieuwe koers BiblioPlus omarmd door gemeenten