Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 169)

Weergaveopties:

 • Opening Geheugenhuis in de Bibliotheek Boxmeer Bekijk details

  4 september 2018

  Op dinsdag 18 september is in Bibliotheek Boxmeer het Geheugenhuis geopend. Het Geheugenhuis in de bibliotheek is een ontmoetingsplek rond het geheugen en beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema's zoals begrijpen en het 'fit houden' van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er een collectie boeken en spelmaterialen, maar kunnen er ook terecht voor ontmoeting en met vragen. Er worden regelmatig geheugen gerelateerde activiteiten...

 • Onderhouds werkzaamheden catalogus Bekijk details

  21 juni 2018

  Komend weekend worden werkzaamheden uitgevoerd aan ons bibliotheeksysteem.

 • Zet je #Biebmodus aan om glansrijk te slagen Bekijk details

  30 april 2018

  Middelbare scholieren die zonder afleiding willen studeren, kunnen de komende weken terecht bij de Bibliotheek Cuijk en Gennep.

 • Oefenen met de computer met de cursus Klik & Tik Bekijk details

  17 april 2018

  Veel landelijke instanties en ook lokale organisaties richten steeds vaker hun dienstverlening digitaal in. In onze digitale maatschappij ondervinden mensen die moeite hebben met de computer daarvan dagelijks problemen. Maar er is goed nieuws, er is wat aan te doen! BiblioPlus geeft de cursus ‘Klik en Tik’ voor iedereen die wil oefenen met de computer.

 • BiblioPlus en Scheidingscafé Land van Cuijk gaan samenwerken Bekijk details

  13 januari 2018

  In 2018 gaan BiblioPlus en het Scheidingscafé Land van Cuijk samenwerken. Het eerste Scheidingscafé vindt plaats op dinsdag 30 januari 2018 van 19.30 tot 21 uur in de Bibliotheek Cuijk.

 • ’t Heerlijk Voorleesavondje Bekijk details

  22 november 2017

  Heerlijk samen met je kind in een boek duiken en genieten van spannende, grappige of ontroerende verhalen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk.

 • Nieuw bij BiblioPlus: het Socratisch café Bekijk details

  30 oktober 2017

  Een Socratisch Café, wat is dat precies? Het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Met een groepje van tien tot twintig personen praten we maandelijks samen over één onderwerp of vraag. Bijvoorbeeld: wat is geluk voor mij? Wanneer ben je een goede burger? Wat is eerlijk zijn eigenlijk?

 • Nieuw bij BiblioPlus het Scheidingscafé Bekijk details

  30 oktober 2017

  Duik elke tweede woensdagavond van de maand in één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht! Lokale sprekers en het publiek gaan met elkaar in gesprek over het onderwerp van de gekozen aflevering. Actueel, met het oog op de toekomst en ingebed in de regionale context. De entree is gratis.

 • Netwerk Positieve Gezondheid en BiblioPlus slaan handen ineen Bekijk details

  15 september 2017

  Vanaf september kunnen inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen in de Bibliotheek kennismaken met ‘Positieve Gezondheid’. Deze nieuwe stroming binnen de gezondheidszorg, in 2012 geïntroduceerd door arts-onderzoeker Machteld Huber, wint landelijk snel aan populariteit. Naast een introductieworkshop in de Bibliotheken ontwikkelen de partners binnen het netwerk Positieve Gezondheid de komende maanden een uitgebreider programma. Positieve gezondheid gaat uit van meer zelfregie en preventieve zorg...

 • BiblioPlus start met VPRO Tegenlicht Meet Ups Bekijk details

  31 augustus 2017

  Duik elke tweede woensdagavond van de maand in één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht! Lokale sprekers en het publiek gaan met elkaar in gesprek over het onderwerp van de gekozen aflevering. Actueel, met het oog op de toekomst en ingebed in de regionale context. De entree is gratis.

Paginanavigatie