Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 157)

Weergaveopties:

 • De voorleesstrijd gaat beginnen voor 48 knappe voorlezers!

  23 januari 2019

  Van 23 januari tot en met 22 februari organiseert BiblioPlus op zeven locaties de gemeentelijke rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst 48 leerlingen van 48 verschillende basisscholen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben op hun school de voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de gemeentelijke rondes mogen zij hun school vertegenwoordigen en strijden om de titel ‘beste voorlezer van de gemeente…’.

  Bekijk details van De voorleesstrijd gaat beginnen voor 48 knappe voorlezers!

 • Nieuwe tarieven 2019

  5 december 2018

  Per 1 januari 2019 gaan de abonnementstarieven iets omhoog. Dit wordt veroorzaakt door de verhoging van het BTW tarief van 6% naar 9% en een lichte stijging van de prijzen. De nieuwe tarieven vind je hieronder.

  Bekijk details van Nieuwe tarieven 2019

 • Feestelijke openingsweek Bibliotheek Bergen

  19 november 2018

  Zaterdag 24 november gaat de openingsweek van de vernieuwde Bibliotheek Bergen van start in Den Asseldonk. Van 24 tot en met 30 november heeft de Bibliotheek een bomvol programma voor jong en oud. De officiële opening wordt verzorgd Wethouder Frans Pekema. Voor de jonge bezoekers ligt een leuk cadeautje klaar en volwassenen profiteren van een scherpe feestaanbieding.

  Bekijk details van Feestelijke openingsweek Bibliotheek Bergen

 • Opening Geheugenhuis in de Bibliotheek Boxmeer

  4 september 2018

  Op dinsdag 18 september is in Bibliotheek Boxmeer het Geheugenhuis geopend. Het Geheugenhuis in de bibliotheek is een ontmoetingsplek rond het geheugen en beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema's zoals begrijpen en het 'fit houden' van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er een collectie boeken en spelmaterialen, maar kunnen er ook terecht voor ontmoeting en met vragen. Er worden regelmatig geheugen gerelateerde activiteiten...

  Bekijk details van Opening Geheugenhuis in de Bibliotheek Boxmeer

 • Zet je #Biebmodus aan om glansrijk te slagen

  30 april 2018

  Middelbare scholieren die zonder afleiding willen studeren, kunnen de komende weken terecht bij de Bibliotheek Cuijk en Gennep.

  Bekijk details van Zet je #Biebmodus aan om glansrijk te slagen

 • BiblioPlus en Scheidingscafé Land van Cuijk gaan samenwerken

  13 januari 2018

  In 2018 gaan BiblioPlus en het Scheidingscafé Land van Cuijk samenwerken. Het eerste Scheidingscafé vindt plaats op dinsdag 30 januari 2018 van 19.30 tot 21 uur in de Bibliotheek Cuijk.

  Bekijk details van BiblioPlus en Scheidingscafé Land van Cuijk gaan samenwerken

 • ’t Heerlijk Voorleesavondje

  22 november 2017

  Heerlijk samen met je kind in een boek duiken en genieten van spannende, grappige of ontroerende verhalen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk.

  Bekijk details van ’t Heerlijk Voorleesavondje

 • Nieuw bij BiblioPlus: het Socratisch café

  30 oktober 2017

  Een Socratisch Café, wat is dat precies? Het klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Met een groepje van tien tot twintig personen praten we maandelijks samen over één onderwerp of vraag. Bijvoorbeeld: wat is geluk voor mij? Wanneer ben je een goede burger? Wat is eerlijk zijn eigenlijk?

  Bekijk details van Nieuw bij BiblioPlus: het Socratisch café

 • BiblioPlus start met VPRO Tegenlicht Meet Ups

  31 augustus 2017

  Duik elke tweede woensdagavond van de maand in één van de afleveringen van VPRO Tegenlicht! Lokale sprekers en het publiek gaan met elkaar in gesprek over het onderwerp van de gekozen aflevering. Actueel, met het oog op de toekomst en ingebed in de regionale context. De entree is gratis.

  Bekijk details van BiblioPlus start met VPRO Tegenlicht Meet Ups

 • Voordeel met je biebpas gestopt per 1 juli 2017

  1 juli 2017

  De afgelopen jaren heb je gebruik kunnen maken van aanbiedingen, korting of iets extra’s via de website www.voordeelmetjebiebpas.nl. Helaas moeten wij berichten dat Voordeel met je Biebpas per 1 juli 2017 is gestopt. Daarmee vervallen ook de Voordeel met je Biebpasaanbiedingen, kortingen en dergelijke waarvan voorheen met de bibliotheekpas gebruikgemaakt kon worden.

  Bekijk details van Voordeel met je biebpas gestopt per 1 juli 2017