Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 169)

Weergaveopties:

 • De Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

  14 februari 2019

  Iedereen die hulp nodig heeft bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen kan vanaf 1 maart terecht in de Bibliotheek. Samen met Sociom, het Vogelasiel Bergen en KBO Heijen biedt BiblioPlus belastingspreekuren in de Bibliotheek om mensen te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek....

  Bekijk details van De Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

 • 10 jarig Jubileum Bibliotheekservicepunt Haps

  4 februari 2019

  In 2009 streden de inwoners van Haps met succes voor het behouden van hun Bibliotheek. Vrijdag 1 februari vierden we het 10 jarig jubileum na de doorstart. Proficiat aan alle vrijwilligers en op naar 2029!

  Bekijk details van 10 jarig Jubileum Bibliotheekservicepunt Haps

 • De voorleesstrijd gaat beginnen voor 48 knappe voorlezers!

  23 januari 2019

  Van 23 januari tot en met 22 februari organiseert BiblioPlus op zeven locaties de gemeentelijke rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst 48 leerlingen van 48 verschillende basisscholen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben op hun school de voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de gemeentelijke rondes mogen zij hun school vertegenwoordigen en strijden om de titel ‘beste voorlezer van de gemeente…’.

  Bekijk details van De voorleesstrijd gaat beginnen voor 48 knappe voorlezers!

 • Nieuwe tarieven 2019

  5 december 2018

  Per 1 januari 2019 gaan de abonnementstarieven iets omhoog. Dit wordt veroorzaakt door de verhoging van het BTW tarief van 6% naar 9% en een lichte stijging van de prijzen. De nieuwe tarieven vind je hieronder.

  Bekijk details van Nieuwe tarieven 2019

 • Feestelijke openingsweek Bibliotheek Bergen

  19 november 2018

  Zaterdag 24 november gaat de openingsweek van de vernieuwde Bibliotheek Bergen van start in Den Asseldonk. Van 24 tot en met 30 november heeft de Bibliotheek een bomvol programma voor jong en oud. De officiële opening wordt verzorgd Wethouder Frans Pekema. Voor de jonge bezoekers ligt een leuk cadeautje klaar en volwassenen profiteren van een scherpe feestaanbieding.

  Bekijk details van Feestelijke openingsweek Bibliotheek Bergen

 • Opening Geheugenhuis in de Bibliotheek Boxmeer

  4 september 2018

  Op dinsdag 18 september is in Bibliotheek Boxmeer het Geheugenhuis geopend. Het Geheugenhuis in de bibliotheek is een ontmoetingsplek rond het geheugen en beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten: van leuke thema's zoals begrijpen en het 'fit houden' van je geheugen tot serieuze onderwerpen zoals dementie en mantelzorg. Bezoekers vinden er een collectie boeken en spelmaterialen, maar kunnen er ook terecht voor ontmoeting en met vragen. Er worden regelmatig geheugen gerelateerde activiteiten...

  Bekijk details van Opening Geheugenhuis in de Bibliotheek Boxmeer

 • Onderhouds werkzaamheden catalogus

  21 juni 2018

  Komend weekend worden werkzaamheden uitgevoerd aan ons bibliotheeksysteem.

  Bekijk details van Onderhouds werkzaamheden catalogus

 • Zet je #Biebmodus aan om glansrijk te slagen

  30 april 2018

  Middelbare scholieren die zonder afleiding willen studeren, kunnen de komende weken terecht bij de Bibliotheek Cuijk en Gennep.

  Bekijk details van Zet je #Biebmodus aan om glansrijk te slagen

 • BiblioPlus en Scheidingscafé Land van Cuijk gaan samenwerken

  13 januari 2018

  In 2018 gaan BiblioPlus en het Scheidingscafé Land van Cuijk samenwerken. Het eerste Scheidingscafé vindt plaats op dinsdag 30 januari 2018 van 19.30 tot 21 uur in de Bibliotheek Cuijk.

  Bekijk details van BiblioPlus en Scheidingscafé Land van Cuijk gaan samenwerken

 • ’t Heerlijk Voorleesavondje

  22 november 2017

  Heerlijk samen met je kind in een boek duiken en genieten van spannende, grappige of ontroerende verhalen is niet alleen leuk, maar ook ontzettend belangrijk.

  Bekijk details van ’t Heerlijk Voorleesavondje