Oefenen met de computer met de cursus Klik & Tik

Gepubliceerd op: 17 april 2018 11:54

Veel landelijke instanties en ook lokale organisaties richten steeds vaker hun dienstverlening digitaal in. In onze digitale maatschappij ondervinden mensen die moeite hebben met de computer daarvan dagelijks problemen. Maar er is goed nieuws, er is wat aan te doen! BiblioPlus geeft de cursus ‘Klik en Tik’ voor iedereen die wil oefenen met de computer.

Inhoud
Klik & Tik is een oefenprogramma. Zoeken op internet, e-mailen, online formulieren invullen, downloaden, het komt allemaal aan bod. Je kunt het thuis achter jouw eigen pc doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en daarna ga je aan de slag met praktische oefeningen. Maar je kunt de cursus ook met begeleiding in de bibliotheek volgen.

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal acht deelnemers. Het doorlopen van de cursus duurt, afhankelijk van welke cursus je volgt, gemiddeld zeven bijeenkomsten. Er wordt stap voor stap geoefend op computers van de bibliotheek en iedereen werkt in zijn eigen tempo. Indien er plek is kan op ieder willekeurig moment worden ingestroomd.

Waar en wanneer?
Bibliotheek Cuijk: elke donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur 

Bibliotheek Boxmeer: elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur

Kosten:
- Leden 25 euro
- Niet-leden 35 euro  

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd, of ken je iemand voor wie een cursus ‘Klik & Tik’ een passend aanbod is? Aanmelden kan via info@biblioplus.nl of neem contact op met het secretariaat van BiblioPlus via tel. 0485 - 583 500. Je kunt je naam en telefoonnummer doorgeven, waarna je wordt teruggebeld. In overleg wordt bekeken welke cursus het beste aansluit bij jouw vraag en voorkennis.