KinderboekenQuiz 2020

Doe mee!

Weet jij alles van boeken? Of ben je ontzettend goed in dingen opzoeken? Veel kinderen van de groepen 6,7 & 8 van meer dan 50 basisscholen in ons bibliotheek gebied doen jaarlijks mee aan onze KinderboekenQuiz. En dit jaar is het helemaal tof, want we doen de quiz helemaal online. Aan het einde loven we een prijs uit voor de top drie beste kinderen én voor de beste klas! Kijk onderaan deze pagina voor alle spelregels. Mocht je klas niet meedoen, geen probleem. Iedereen die 9 jaar of ouder is, mag ook zelfstandig meedoen.

Wat moet ik doen?

We hebben alle vragen per ronde als download in pdf formaat gezet. Deze kun je thuis makkelijk op je tablet bekijken of uitprinten. Ook kun je de antwoordformulieren downloaden en uitprinten als je dat wil.

Als je alle antwoorden van de ronde hebt, kun je die in één keer invullen op het online inlever-formulier aan de rechterkant.

De uiterste inleverdatum van alle rondes is maandag 25 mei om 12:00. Wij raden je aan om iedere ronde binnen een week in te leveren. Anders moet je op de uiterste inleverdatum álle rondes inleveren en dat is natuurlijk wel héél veel werk.

Succes, namens het hele jeugdteam van BiblioPlus

 

Spelregels

- Iedere vraag die je goed beantwoordt, is één punt waard. Als je een vraag niet invult, dan gaat er een punt van je totaal aantal punten af. Probeer dus overal een antwoord in te vullen.

- Je kunt alleen in aanmerking komen voor de prijzen als je alle rondes verzonden hebt via de digitale inlever-formulieren.

- We kijken per ronde alleen het inlever-formulier na dat als eerste is verstuurd. Het heeft dus geen zin om een inlever-formulier twee keer te versturen. De antwoorden die je de eerste keer hebt ingevuld, zijn definitief.

- De drie kinderen met de meeste punten, winnen de individuele prijzen.

- De klas die gemiddeld per leerling de meeste punten heeft, wint de klassenprijs.

- Je mag met elkaar online overleggen en je ouders om hulp vragen.

- Alleen antwoorden die vóór 25 mei 12:00 bij ons zijn binnengekomen, tellen mee voor de puntentelling.

Wat doet BiblioPlus met de ingevulde gegevens?

- We vragen om alleen je voornaam, schoolnaam en groepsnaam bij ieder formulier in te vullen. Als BiblioPlus gebruiken we deze gegevens om te bepalen wie de prijzen wint. Daarnaast kunnen we zien wie welke ronde heeft ingeleverd en dit delen met je leerkracht van de school. Dit doen we alleen als je leerkracht heeft besloten om met de hele klas mee te doen. Als je geen toestemming hebt van je ouders om je naam te sturen, mag je een "nickname" gebruiken. Vul wel bij iedere ronde dezelfde naam in, zodat wij zeker weten dat je alle rondes gespeeld hebt.

- Aan het eind van de laatste ronde (ronde 10) geven we de optie om een e-mailadres in te vullen. Als je dat doet, krijg je je persoonlijke uitslag per mail toegestuurd. Het invullen van een e-mailadres is niet verplicht, maar wel nodig als je van ons bericht wil ontvangen over hoeveel punten je in totaal gescoord hebt.

- Na de inleverdatum zullen we de antwoorden van de quiz online zetten. Ook de resultaten zullen we op een anonieme wijze op deze pagina presenteren. Met de individuele winnaars zoeken we persoonlijk contact om te vragen of we hun naam op onze algemene BiblioPlus website mogen plaatsen.

Doe als leerkracht met je hele klas mee

Stuur even een mailtje naar Joris via j.vandemeulenhof@biblioplus.nl met de naam van je school, groep en het leerlingenaantal van je groep. Gedurende de quiz kun je in contact met ons blijven over de vorderingen wat betreft het inleveren van de formulieren van je leerlingen. Ook na de online start op 6 april is het nog mogelijk om mee te doen.

Hoe ziet de KinderboekenQuiz eruit?

Klik op de knop hieronder voor voorbeeldvragen van de quiz.

Klaar? Verstuur hier je antwoorden

Vergeet niet na de laatste pagina van het online inlever-formulier op de knop "verzenden" te drukken. Dan pas ontvangen wij je antwoorden. Je weet zeker dat alles verstuurd is, als je het volgende bericht ziet: “Top, je antwoorden zijn naar BiblioPlus verstuurd. Succes met de volgende ronde!”