KinderboekenQuiz 2020

Wat is er hard meegespeeld...

Omdat de scholen tijdelijk dichtgingen, hebben we de Kinderboekenquiz dit jaar voor het eerst digitaal gespeeld. En gelukkig weten de leerlingen daar ook wel raad mee!  Uit verschillende dorpen zagen we al gauw de antwoorden binnenstromen. Wanroy, Stevensbeek, Cuijk, Sint Hubert, Langenboom, we zagen ze allemaal twee maanden lang meedoen om de beste klas te worden tijdens deze quiz. Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn en de beste klas met gemiddeld de minste fouten werd groep 8 van ’t Stekske uit Langenboom.

Op dinsdag 9 juni werden zij verrast met een leuk prijzenpakket. De gouden formule? ‘Met de juiste zoekwoorden hebben we veel vragen en afbeeldingen op kunnen zoeken op internet. Online konden we ook samenwerken door Teams te gebruiken. Ik denk dat het de juiste tactiek is gebleken’ , sprak een van de leerlingen uit de winnende klas.

Naast de prijs voor de beste klas, waren er ook individuele prijzen te winnen. De Nienekes uit Cuijk ging er met deze prijzen vandoor!  De Winnaars Lee en Neeltje hadden slechts één vraag fout! Op woensdag 10 juni ontvingen de prijswinnaars allemaal een boekenbon om een leuk boek uit te zoeken. De leerkrachten van de klassen gaven aan dat de leerlingen erg fanatiek ermee bezig zijn geweest en dat het een leuke invulling was op de weektaak in deze gekke tijd. De ronde over Suske en Wiske was favoriet.

Volgend jaar

De Kinderboekenquiz zit er weer op, volgend jaar organiseren weer een nieuwe editie. Iedereen bedankt voor zijn of haar deelname! Heb je bij de laatste ronde je e-mailadres ingevuld? Dan krijg je binnenkort je persoonlijke score per mail toegestuurd.

Heb je niet meegedaan, maar wil je de quiz nu graag voor jezelf spelen? Dat kan, kijk hieronder voor alle vragen om zelf mee aan de slag te gaan.

Spelregels

- Iedere vraag die je goed beantwoordt, is één punt waard. Als je een vraag niet invult, dan gaat er een punt van je totaal aantal punten af. Probeer dus overal een antwoord in te vullen.

- Je kunt alleen in aanmerking komen voor de prijzen als je alle rondes verzonden hebt via de digitale inlever-formulieren.

- We kijken per ronde alleen het inlever-formulier na dat als eerste is verstuurd. Het heeft dus geen zin om een inlever-formulier twee keer te versturen. De antwoorden die je de eerste keer hebt ingevuld, zijn definitief.

- De drie kinderen met de meeste punten, winnen de individuele prijzen.

- De klas die gemiddeld per leerling de meeste punten heeft, wint de klassenprijs.

- Je mag met elkaar online overleggen en je ouders om hulp vragen.

- Alleen antwoorden die vóór 25 mei 12:00 bij ons zijn binnengekomen, tellen mee voor de puntentelling.

Wat doet BiblioPlus met de ingevulde gegevens?

- We vragen om alleen je voornaam, schoolnaam en groepsnaam bij ieder formulier in te vullen. Als BiblioPlus gebruiken we deze gegevens om te bepalen wie de prijzen wint. Daarnaast kunnen we zien wie welke ronde heeft ingeleverd en dit delen met je leerkracht van de school. Dit doen we alleen als je leerkracht heeft besloten om met de hele klas mee te doen. Als je geen toestemming hebt van je ouders om je naam te sturen, mag je een "nickname" gebruiken. Vul wel bij iedere ronde dezelfde naam in, zodat wij zeker weten dat je alle rondes gespeeld hebt.

- Aan het eind van de laatste ronde (ronde 10) geven we de optie om een e-mailadres in te vullen. Als je dat doet, krijg je je persoonlijke uitslag per mail toegestuurd. Het invullen van een e-mailadres is niet verplicht, maar wel nodig als je van ons bericht wil ontvangen over hoeveel punten je in totaal gescoord hebt.

- Na de inleverdatum zullen we de antwoorden van de quiz online zetten. Ook de resultaten zullen we op een anonieme wijze op deze pagina presenteren. Met de individuele winnaars zoeken we persoonlijk contact om te vragen of we hun naam op onze algemene BiblioPlus website mogen plaatsen.