Taal

Steeds vaker moet je zelf zaken regelen. Met de gemeente, school, de verzekeraar en met de zorg. Wat als je moeite hebt met lezen, schrijven of rekenen? Dan is het lastig om mee te doen in de samenleving en kun je misschien wat hulp gebruiken. Het Taalhuis in de Bibliotheek helpt!

Direct aanmelden voor het Taalhuis

TECHLAB

Ik wil leren

Wil je beter leren lezen, schrijven of rekenen? Meld je aan en we bellen je snel om een afspraak te maken voor een persoonlijk advies. Er zijn vrijwilligers die je één op één helpen met taal of rekenen. Je kunt meedoen met de lesgroep Begrijp je taal of we verwijzen je door naar een taalaanbieder.

Taalcafé
In het Taalcafé leren nieuwkomers Nederlands praten door gezellig met anderen in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen. In elke gemeente is minimaal een keer per maand een Taalcafé. Kijk in het activiteitenoverzicht waar en wanneer het Taalcafé is. Kom ook!

Thuis oefenen en leren

Wil je lekker thuis de taal oefenen of andere dingen leren? Klik dan verder en ontdek wat je thuis kunt doen om jezelf te ontwikkelen.

Ik wil helpen in het Taalhuis

Je kunt op verschillende manieren het Taalhuis helpen:

1. Durf erover te praten
Praat erover als je mensen kent die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. 

2. Word vrijwilliger 
Vind jij het leuk om met taal of rekenen bezig te zijn? Wil je graag anderen helpen bij het verbeteren van hun vaardigheden op het gebied van Nederlands praten, lezen en schrijven of met rekenen? Dan is een rol als taalvrijwilliger iets voor jou! Help mee en meld je aan.

3. Word partner
Het Taalhuis is een netwerkaanpak en wordt gevormd door ruim 50 partners. Samen gaan we de strijd aan tegen Laaggeletterdheid. Doe ook mee en meld je aan! Mail naar Taalhuis@biblioplus.nl
Of meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en workshops. Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Ja, ik meld mij aan

Leestips