Bibliotheken gaan weer open!

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 10:12

Corona

Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers, zijn we bezig met aanpassingen in onze vestigingen. Dit kost nog tijd en we vragen daarom om geduld. We gaan daarom niet meteen al op maandag 11 mei al open.

Vanaf 11 mei: Gereserveerde boeken ophalen

De eerste stap richting heropening is dat we vanaf maandag 11 mei gereserveerde boeken gaan uitgeven aan de deur van de Bibliotheek. Momenteel zijn we bezig de vervoersdienst weer op te starten en de reserveringen te verwerken. Zodra een boek voor je klaar staat zullen we contact met je opnemen. 

We vragen je om deze week alleen naar de Bibliotheek te komen als we je hebben laten weten dat er materialen voor je klaarliggen.

Vanaf 18 mei: Bibliotheken gaan open met aangepast openingstijden

Vanaf maandag 18 mei gaan de meeste Bibliotheken met aangepaste openingstijden en strikte veiligheidsmaatregelen weer open. BiblioPlus steunt voor haar dienstverlening op vrijwilligers. Omdat een behoorlijk deel van onze vrijwillige medewerkers op basis van hun leeftijd tot de risicogroep behoort voor Covid-19, kunnen we je helaas niet op alle openingstijden ontvangen die je van ons gewend bent. Een overzicht van welke Bibliotheek wanneer precies open gaat vind je hieronder. Je kunt vanaf 18 mei alleen terecht bij de bibliotheek voor het lenen en terugbrengen van boeken.

Boeken lenen en terugbrengen

Corona maatregelen Bibliotheek

Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen. Wanneer de mandjes  op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is. Ook is er in de bibliotheek een looproute aangegeven. Voor het volledige overzicht van de maatregelen tegen het coronavirus verwijzen we je graag door naar de afbeelding aan de rechterzijde.

De leestafel, publiekspc’s, de koffiehoek en toiletten

Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Bibliotheek op School

De basisscholen gaan maandag 11 mei weer open. De dienstverlening via de Bibliotheken op School wordt dan ook weer opgestart in nauw overleg met alle 57 scholen.  

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en houd onze website en sociale media in de gaten voor het laatste nieuws!

ACTIVITEITEN GEANNULEERD

De activiteiten die gepland staan t/m 1 juni zijn geannuleerd. Heb je een ticket gekocht? Dan krijg je je geld terug. Je kan een mail van ons verwachten.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.

ONLINE LEZEN

Je kunt gebruik blijven maken van de online Bibliotheek. Je vindt er meer dan 28.000 e-books voor je pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. 


Richtlijnen RIVM voor medewerkers en vrijwilligers

Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en vragen onze medewerkers en vrijwilligers die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben dan ook zich aan deze richtlijn te houden en niet naar onze Bibliotheken te komen. Mocht je zelf dit soort klachten herkennen, dan adviseren we je ook niet naar de Bibliotheek te komen.

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen:

  • Hou 1,5 meter afstand van elkaar
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Voor actuele betrouwbare informatie over COVID-19 verwijzen wij naar de site van het RIVM en de Rijksoverheid.