Blijf thuis met de Bieb

Dichter aan de lijn

ThuisBieb

Samen met De Kneep organiseerden wij in de week van 11 mei de actie “Dichter aan de lijn”. Schrijftalenten uit de regio hebben verschillende mensen mogen inspireren en ontroeren met prachtige gedichten. 

E-books & Luisterboeken

Geniet van meer dan 28.000 e-books en 4.000 luisterboeken met de Online Bibliotheek. Waar en wanneer je maar wilt. 

Gratis met een lidmaatschap van de Bibliotheek!

Leer videobellen

Videobellen

Het contact met je (klein)kinderen, je vrienden of andere familie gebeurt nu vooral telefonisch. Maar het is zoveel fijner om elkaar ook te zien. Dat kan met videobellen via bijvoorbeeld Skype of Whatsapp. Je kunt ook contact houden via Facebook. Maar hoe?

Nog geen lid van de Bibliotheek?

Wil jij ook profiteren van alle extra's die een lidmaatschap je biedt? Neem dan nu een abonnement van de Bibliotheek. Voor de prijs van een paar boeken heb je het hele jaar door onbeperkt toegang tot een wereld vol kennis en verwondering. Voor leden tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.

Bekijk alle abonnementen en meld je aan!

Podcast luisteren

  • Bij Echt gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen die ze zelf hebben meegemaakt.
  • Ondercast is een literaire podcast en een luistervariant van een literair tijdschrift: elke maand ruim een uur proza, poëzie, toneelteksten, interviews en meer van dat.
  • Radioboeken kun je nergens lezen. Het zijn verhalen door Nederlandse en Vlaamse auteurs speciaal geschreven op verzoek van deBuren. Op Radioboeken.be lezen de auteurs ze éénmalig voor.
  • Er is heel veel kunst die op je afkomt, maar het leven is te kort om je daar niet mee bezig te houden. In de podcast Kunst is Lang interviewt Luuk Heezen elke aflevering een kunstenaar.
  • Vraag jij je wel eens af wat er allemaal in een asielzoekerscentrum gebeurt? De podcastmakers van Radio Einstein waren er ook benieuwd naar. Ze begonnen een radioshow vanuit een pipowagen naast het azc in Utrecht.
  • Hier vind je de audio-opnames van bijna alle programma's van Radboud Reflects - verdiepende lezingen voor iedereen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. Luister en denk verder bij Radboud Reflects.

Oefen je theorie-examen

Op Theorie.nl kun je gratis oefenen voor je theorie-examen auto, motor of brommer. Als lid van de bibliotheek kun je met je bibliotheekpas gratis thuis gebruikmaken van Theorie.nl. 
 

Huisarrest

Bekijk iedere dag een nieuwe aflevering van de serie Huisarrest. Een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver. 

Van Gogh Museum

Het museum is dan misschien gesloten, zij brengen Vincent van Gogh naar je toe. Tips voor jong en oud, er is voor ieder wat wils! Of je nu op zoek bent naar manieren om je kinderen spelenderwijs iets te leren, of benieuwd bent naar het verhaal achter de kunstwerken van Van Gogh: er valt online heel veel te ontdekken.