Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 171)

Weergaveopties:

 • KinderManifest Bekijk details

  17 mei 2016

  Politici moeten meer rekening houden met de wensen, rechten en meningen van kinderen. Dat blijkt uit representatief onderzoek van de Nederlandse bibliotheken in samenwerking met onderzoeksinstituut Qrius en de Kindercorrespondent. De resultaten van het onderzoek zijn vertaald naar het KinderManifest.

 • LuisterBieb app vernieuwd Bekijk details

  11 mei 2016

  De LuisterBieb is vernieuwd. De app biedt nu naast de gratis te beluisteren luisterboeken ook een groot aantal titels speciaal voor leden van de bibliotheek: de Premium luisterboeken.

 • Uittrekselbank nu overal toegankelijk Bekijk details

  10 mei 2016

  Elk lid van de bibliotheek kan nu ook vanuit huis inloggen op de Uittrekselbank.

 • Verkiezing Belangrijkste Boek Bekijk details

  22 april 2016

  Op welke boeken zijn we trots? Welk boek heeft ons het meest geïnspireerd? Welke boeken hebben een grote rol gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit? Welk boek zou echt iedereen moeten lezen? Deze vragen staan centraal tijdens de Verkiezing van het Belangrijkste Boek, een van de grootste evenementen tijdens 2016 Jaar van het Boek.

 • Regioschrijvers gezocht Bekijk details

  13 april 2016

  Als bibliotheek koesteren wij uiteraard alle schrijvers en dichters. Maar extra trots zijn wij op mensen die schrijven vanuit onze eigen regio. Maar welke schrijvers wonen en werken hier eigenlijk? Wie zijn ze en wat schrijven ze?

 • Hebt u problemen met de Wise app in Android? Hier de (tijdelijke!) oplossing! Bekijk details

  13 april 2016

  Ondervindt u de laatste dagen problemen bij het gebruik van de Wise app op uw Android tablet of smartphone? De oorzaak zit in de publicatie van een nieuwe versie van de systeemcomponent ‘Android System WebView’ door Android. De Wise app werkt niet goed samen met deze nieuwste versie van WebView. De Wise app zal daarom zo spoedig mogelijk een update moeten krijgen! Maar om in de tussentijd de Wise app weer werkend te krijgen, geven we u een tijdelijke oplossing, namelijk WebView terugzetten naar een...

 • Tijdelijke verhuizing bibliotheek Bergen Bekijk details

  8 april 2016

  De Bibliotheek Bergen, op dit moment gehuisvest aan het Rembrandtplein 4, verhuist met ingang van maandag 2 mei tijdelijk naar het gebouw tegenover de bibliotheek

 • Doe mee met de Media Ukkie Challenge! Bekijk details

  30 maart 2016

  Spelenderwijs aan de slag met de mediaopvoeding van peuters en kleuters: Tablets en smartphones zijn in de meeste huishoudens niet meer weg te denken en ook de jongste kinderen spelen er volop mee.

 • Onderhoudswerkzaamheden bibliotheeksysteem Bekijk details

  27 maart 2016

  Maandag 28 maart (Tweede Paasdag) worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan ons bibliotheeksysteem. U kunt daar enige hinder van ondervinden. De catalogus en Mijn Menu zijn tijdens de onderhoudsperiode (in de middag) niet bereikbaar. Ook de Bibiotheek Wise App kan dan tijdelijk niet werken.

 • Cyril Crutz nieuwe directeur BiblioPlus Bekijk details

  15 maart 2016

  Cyril Crutz is per 2 mei 2016 de nieuwe directeur/bestuurder van BiblioPlus. Cyril volgt Ton Roes op die eind september als interim-directeur is aangesteld.

Paginanavigatie