Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 171)

Weergaveopties:

 • Vrijwilligers BHIC vinden mogelijk onderdak in de Bibliotheek Grave Bekijk details

  9 september 2016

  De Bibliotheek heeft actief de samenwerking gezocht met het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Vanwege het sluiten van de leeszaal bij het gemeentehuis hebben de ruim 25 vrijwilligers van het BHIC vanaf 1 januari 2017 geen dak meer boven hun hoofd. De Bibliotheek reikt hun de hand en de partners onderzoeken of ze kunnen gaan samenwerken.

 • COA en de Bibliotheek gaan samenwerken in taalontwikkeling Bekijk details

  2 september 2016

  Vanaf dit najaar gaat de Bibliotheek in Grave actief ondersteunen bij de integratie en taalvaardigheid van nieuwkomers. Het COA en de Bibliotheek slaan de handen hiervoor ineen, om de bewoners van het vernieuwde AZC regelmatig in de Bibliotheek te ontvangen.

 • Bibliotheek vraagt aandacht voor laaggeletterdheid Bekijk details

  24 augustus 2016

  Van 5 t/m 11 september vindt in Nederland de week van de Alfabetisering plaats. In deze periode organiseert BiblioPlus in diverse gemeenten taallunches en voorleesmomenten om de aandacht te vestigen op (de aanpak van) laaggeletterdheid.

 • Bibliotheek Bergen zoekt vrijwilligers Bekijk details

  18 augustus 2016

  In de bibliotheek Bergen worden de werkzaamheden grotendeels uitgevoerd door een team enthousiaste vrijwilligers. Om de dienstverlening in de bibliotheek te garanderen, is het team vrijwilligers op zoek naar versterking. Voor de uitleen; verschillende dagdelen in de week, zowel middagen, avonden als zaterdag. Maar ook voor het opzetten en uitvoeren van activiteiten in de bibliotheek.

 • Gemeente Bergen zet in op bibliotheek nieuwe stijl met Taalpunt Bekijk details

  21 juli 2016

  Het college van Bergen wil vanaf 2017 inzetten op de bibliotheek “nieuwe stijl”. Een bibliotheek mét een Taalpunt waar mensen kosteloos terecht kunnen voor ondersteuning bij hun ontwikkeling van taal-, reken- en digitale vaardigheden. Als de gemeenteraad begin oktober akkoord gaat krijgt de ‘vernieuwde bibliotheek’ een plek in Den Asseldonk.

 • De Nienekes wint de Kinderboekenquiz Bekijk details

  18 juli 2016

  Groep 8 van basisschool De Nienekes in Cuijk heeft de Kinderboekenquiz van BiblioPlus gewonnen. De quiz vond plaats in het kader van het Jaar van het boek.

 • 7.000 kinderen duiken met een boek de zomer in! Bekijk details

  13 juli 2016

  Deze zomer ontvangen 7.000 leerlingen van 48 basisscholen in het Land van Cuijk en regio Maasduinen een invulposter van het zomerleesproject van BiblioPlus: ‘Duik met een boek de zomer in!’

 • Opening Toeristisch Ontmoetingspunt in de Bibliotheek Boxmeer Bekijk details

  9 juni 2016

  Dinsdag 14 juni is het Toeristisch Ontmoetingspunt, gevestigd in de bibliotheek Boxmeer, officieel in gebruik genomen. Recreanten en belangstellenden kunnen hier terecht voor informatie op het gebied recreatie en toerisme. Het punt bevat een rijk aanbod folders, kortingskaarten en wandel- en fietsroutes. De opening werd verricht door Cyril Crutz (directeur BiblioPlus) en Suzanne van Alem (coördinator Regionaal Bureau Toerisme).

 • Hersenkrakers tijdens het Klein dictee en Rekendictee gemeente Sint Anthonis Bekijk details

  28 mei 2016

  Vrijdag 27 mei werd op het Metameer in Stevensbeek voor de achtste keer het klein dictee voor de gemeente Sint Anthonis georganiseerd. Na het succes van vorig jaar werd tevens het rekendictee afgenomen. Nieuw dit jaar is dat niet alleen de basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 de strijd aan zijn gegaan om de titel ‘Beste speller en rekenaar van de Gemeente Sint Anthonis’, maar ook de eerstejaars leerlingen van het Metameer.

 • Leespunt Oeffelt viert haar 5-jarig bestaan Bekijk details

  28 mei 2016

  Dit jaar bestaat het Leespunt Oeffelt vijf jaar en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het Leespunt is een bibliotheekservice gevestigd in De Kleppenburg. Het Leespunt heeft geen eigen collectie maar is een bibliotheekservice in het dorpshuis waar bibliotheekleden hun gereserveerde materialen op kunnen halen en in kunnen leveren. De aanwezige vrijwilligers kunnen klanten wegwijs maken in de online catalogus en klanten adviseren en doorverwijzen naar de dienstverlening van de bibliotheek....

Paginanavigatie