Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 169)

Weergaveopties:

 • Gemeente Bergen zet in op bibliotheek nieuwe stijl met Taalpunt Bekijk details

  21 juli 2016

  Het college van Bergen wil vanaf 2017 inzetten op de bibliotheek “nieuwe stijl”. Een bibliotheek mét een Taalpunt waar mensen kosteloos terecht kunnen voor ondersteuning bij hun ontwikkeling van taal-, reken- en digitale vaardigheden. Als de gemeenteraad begin oktober akkoord gaat krijgt de ‘vernieuwde bibliotheek’ een plek in Den Asseldonk.

 • De Nienekes wint de Kinderboekenquiz Bekijk details

  18 juli 2016

  Groep 8 van basisschool De Nienekes in Cuijk heeft de Kinderboekenquiz van BiblioPlus gewonnen. De quiz vond plaats in het kader van het Jaar van het boek.

 • 7.000 kinderen duiken met een boek de zomer in! Bekijk details

  13 juli 2016

  Deze zomer ontvangen 7.000 leerlingen van 48 basisscholen in het Land van Cuijk en regio Maasduinen een invulposter van het zomerleesproject van BiblioPlus: ‘Duik met een boek de zomer in!’

 • Opening Toeristisch Ontmoetingspunt in de Bibliotheek Boxmeer Bekijk details

  9 juni 2016

  Dinsdag 14 juni is het Toeristisch Ontmoetingspunt, gevestigd in de bibliotheek Boxmeer, officieel in gebruik genomen. Recreanten en belangstellenden kunnen hier terecht voor informatie op het gebied recreatie en toerisme. Het punt bevat een rijk aanbod folders, kortingskaarten en wandel- en fietsroutes. De opening werd verricht door Cyril Crutz (directeur BiblioPlus) en Suzanne van Alem (coördinator Regionaal Bureau Toerisme).

 • Hersenkrakers tijdens het Klein dictee en Rekendictee gemeente Sint Anthonis Bekijk details

  28 mei 2016

  Vrijdag 27 mei werd op het Metameer in Stevensbeek voor de achtste keer het klein dictee voor de gemeente Sint Anthonis georganiseerd. Na het succes van vorig jaar werd tevens het rekendictee afgenomen. Nieuw dit jaar is dat niet alleen de basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 de strijd aan zijn gegaan om de titel ‘Beste speller en rekenaar van de Gemeente Sint Anthonis’, maar ook de eerstejaars leerlingen van het Metameer.

 • Leespunt Oeffelt viert haar 5-jarig bestaan Bekijk details

  28 mei 2016

  Dit jaar bestaat het Leespunt Oeffelt vijf jaar en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het Leespunt is een bibliotheekservice gevestigd in De Kleppenburg. Het Leespunt heeft geen eigen collectie maar is een bibliotheekservice in het dorpshuis waar bibliotheekleden hun gereserveerde materialen op kunnen halen en in kunnen leveren. De aanwezige vrijwilligers kunnen klanten wegwijs maken in de online catalogus en klanten adviseren en doorverwijzen naar de dienstverlening van de bibliotheek....

 • KinderManifest Bekijk details

  17 mei 2016

  Politici moeten meer rekening houden met de wensen, rechten en meningen van kinderen. Dat blijkt uit representatief onderzoek van de Nederlandse bibliotheken in samenwerking met onderzoeksinstituut Qrius en de Kindercorrespondent. De resultaten van het onderzoek zijn vertaald naar het KinderManifest.

 • LuisterBieb app vernieuwd Bekijk details

  11 mei 2016

  De LuisterBieb is vernieuwd. De app biedt nu naast de gratis te beluisteren luisterboeken ook een groot aantal titels speciaal voor leden van de bibliotheek: de Premium luisterboeken.

 • Uittrekselbank nu overal toegankelijk Bekijk details

  10 mei 2016

  Elk lid van de bibliotheek kan nu ook vanuit huis inloggen op de Uittrekselbank.

 • Verkiezing Belangrijkste Boek Bekijk details

  22 april 2016

  Op welke boeken zijn we trots? Welk boek heeft ons het meest geïnspireerd? Welke boeken hebben een grote rol gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit? Welk boek zou echt iedereen moeten lezen? Deze vragen staan centraal tijdens de Verkiezing van het Belangrijkste Boek, een van de grootste evenementen tijdens 2016 Jaar van het Boek.

Paginanavigatie